İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İBB’ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarında gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu ve 90 şüpheli adliyeye sevk edilmesinin ardından AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, sosyal medyadan konuyla ilgili açıklamaları dikkat çekti.

PARA TRAFİĞİ

Soruşturmada İmamoğlu’nun birinci halkada doğrudan sevk ve idare ettiği 5 kişi ile örgütünün gizli para kasaları ortaya çıktığını belirten Erdem, “ Ekrem İmamoğlu’nun başında olduğu organize suç örgütünün para kasalarından biri olan, yolsuzluk soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve 40 milyon TL ile kaçarken yakalanan Ali Nuhoğlu'nun şirketlerle para trafiği ortaya çıktı” dedi.

Milletvekili Karakaş’tan sert tepki; 'Herkes ayağını denk alacak' Milletvekili Karakaş’tan sert tepki; 'Herkes ayağını denk alacak'

Erdem Yolsuz Ekosistem Coktu 554294 C65272Ce65F0E0893Bcde2D581E688C6

“İMAMOĞLU SERVET EDİNDİ”

Erdem, Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü Yolsuzluk Soruşturmasında örgütün; Suçtan gelir elde ettiği ve suç gelirini akladığı, Suç geliri ile başta İmamoğlu olmak üzere örgütü yöneticilerinin kişisel servet edindiği ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü Yolsuzluk Soruşturmasında İBB iştiraklerinden hak ediş ödemesi alan çeşitli şirketlerin, ödemelerin bir kısmı ile İmamoğlu A.Ş.'den yer satın aldıkları ve el altından İmamoğlu A.Ş'ye para aktardıkları ortaya çıktı” diyerek soruşturmada yer alan iddiaları dile getirdi.

Erdem Yolsuz Ekosistem Coktu 554294 707491493Cbff76D7E45A8172B1477Da

RÜŞVET TALEBİ

“İmamoğlu İnşaat’ta kalfa olarak başladı, milyoner oldu!” diyen Erdem, “Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü Yolsuzluk Soruşturmasında örgütün para kasalarından Adem Soytekin’in hesabında milyarlarca liralık para akışı ve bilabedel gayrimenkul devirleri yaptığı tespit edildi. Ekrem İmamoğlu'nun Suç Örgütüne haraç vermeyen kişilerin "Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?" şeklinde tehdit edildiği, rüşvet taleplerini reddeden firmalara yerel yönetimler marifetiyle astronomik cezalar uygulandığı tespit edildi” ifadelerine yer verdi.

“68 MİLYARLIK YOLSUZLUK İDDİASİ”

Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü Yolsuzluk Soruşturmasında suç örgütünün açık hava reklam sektörüne ilişkin ağırlıklı olarak Kültür A.Ş. ile Medya A.Ş. ihalelerinde 68 milyar TL’yi bulan yolsuzluklar yaptığı ortaya çıktığını söyleyen Erdem, su ifadeleri kullandı: “Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü Yolsuzluk Soruşturması kapsamında Murat Ongun’un “reklamistanbul” firması üzerinden yapay zeka tabanlı bir yazılımla vatandaşların kişisel verilerini topladığı ve bu verileri çıkarları amacıyla kullandığı tespit edildi Ekrem İmamoğlu Suç Örgütüne yönelik yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında Murat Ongun, Emrah Bağdatlı, Fatih Keleş ve Ertan Yıldız'ın da aralarında bulunduğu örgüt yöneticilerinin özel banka kasaları tespit edildi.”

Erdem Yolsuz Ekosistem Coktu 554294 9E50Af0D82C4C8E5148B7C5C00688Ec0

“KAYIT DIŞI PARALAR”

Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü Yolsuzluk Soruşturmasında Murat Ongun'un örgütün amaçları doğrultusunda kayıt dışı paraları kullanarak gazeteciler ve influencerlar üzerinden bir ağ oluşturduğunu ifade eden Erdem ayrıca çok sayıda isme elden zarfla paralar verildiği ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ