Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı

Japonların bu yöntemi para biriktirme konusunda bire bir. 1902 yılında Japonya'nın ilk kadın gazetecilerinden Hani Motoko tarafından geliştirilen Kakeibo, günümüzde yeniden popülerlik kazanan bir bütçe yönetim yöntemi olarak dikkat çekiyor. Ekonomik belirsizliklerin arttığı bu dönemde, Kakeibo’nun sunduğu bilinçli harcama ve tasarruf stratejileri, dünya genelinde ilgi görüyor.

Ekran Görüntüsü 2024 08 25 163353

CNBC’de yer alan habere göre, Kakeibo’nun temel prensibi, harcamaların dört ana kategoriye ayrılması üzerine kurulu: zorunlu yaşam giderleri, temel ihtiyaçlar, eğlence harcamaları ve ekstra masraflar. Bu yöntem, tüketicilerin gelir ve giderlerini kağıt ve kalemle düzenli olarak kaydetmesini teşvik ediyor. Kakeibo defteri, her ay kullanıcıların gelirlerini ve harcamalarını dikkatle not etmelerini, bu sayede harcama alışkanlıklarını gözden geçirmelerini ve tasarruf hedefleri belirlemelerini öneriyor. Bu yöntem, sadece paranın nereye harcandığını değil, aynı zamanda bireylerin finansal davranışlarını da analiz etme imkanı sunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ