Aydın BŞB’den uluslararası turnuva: Eczacıbaşı ve Vakıfbank Aydın’a geliyor Aydın BŞB’den uluslararası turnuva: Eczacıbaşı ve Vakıfbank Aydın’a geliyor

Ege'nin en köklü futbol kulüplerinden biri olan Altay, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek. Şirketleşen futbol şubesine ise Sırp yatırımcıların ilgisi büyük.

Daha önce Altınordu ile ilgilenen ancak satın alma işlemleri konusunda net bir adım atmayan Energoprojekt Holding'in, önümüzdeki günlerde Altay yönetimi ve şirketleşme komisyonu ile görüşerek satın alma işlemlerini değerlendireceği iddia edildi.

İzmir ekibi daha önce iki farklı yatırımcı firmayla görüşmeler yapmış ancak anlaşma olmamıştı. 1951 yılında kurulan ve Belgrad merkezli olan dev şirket, dünya genelinde 30'dan fazla ülkede inşaat alanında faaliyet gösterdiği biliniyor.

İzmir ekibine ilk olarak bir Malezya merkezli şirketi talip olmuş, ancak kulübün olağanüstü genel kurul iptal davası nedeniyle yatırımcılar Ege'nin en köklü kulüplerinden olan Altınordu’yu satın almaktan vazgeçmişti. 

İkinci talipli ise Fransız bir şirketle birlikte on kişilik bir yerli ve yabancı yatırımcı grubuydu, ancak bu görüşmelerde de istenilen sonuç alınamamış ve satın alma işlemleri gerçekleştirilememişti.

Son olarak İsviçreli bir yatırım fonu ile görüşen Altay yönetimi, bu şirketin bir aracı kurum olduğunu ve yatırımcı bulmak için kulüpten bilgi talep ettiğini belirtti. Şu ana kadar yapılan görüşmelerin hiçbirinde somut bir sonuç elde edilemedi.  İzmir ekibine son olarak Energoprojekt Holding'in talip olacağı idda ediliyor

Kaynak: HABER MERKEZİ