Didim’de yerleşik yaşayan 78 ülke vatandaşlarıyla 6-7 Eylül tarihlerinde bu yıl üçüncüsünü düzenlenen Dünya Didim’i Seviyor” festivaline katkı sunan odalara ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür belgesi verdi. Didim Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğe İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, festivali öncülük eden Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Odalar, Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütü temsilcileri katıldı.

Dunya Didimi Seviyor Festivaline Katki Sunanlara Tesekkur Edildi 506115 E4Df19A155D02905038642648299C225

Etkinlikte konuşan Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız konuşmasında festivalin ve Didim’in güçlü ve zayıf yanları olarak ele alınması gerektiğini ifade ederek “Güçlü yanlarımıza ilgili en önemli nokta elimizdeki ürün. Türkiye'de eşi olmayan bir yapıyı yakaladık. Her senede üstüne koyarak gittik. 65 ülke, 75 ülke, 78 ülke. Stant sayısı da genişleterek gittik. Dolayısıyla biz artık bu festivalin Türkiye'deki örneği olduk. Dünyada da birkaç örneği olan bir festival. Ama bu düzeyde bir örneği yok. Çünkü bizim festival sadece yabancıların kendini tanıtım festivali değil. Bir uyum festivali. Buraya insanlar dünya Didim'i seviyor mu diye soru işareti olanların hepsi kafasında. Ama burada yaşayanlar zaten Didim'i sevdiğiyle ilgili benim kafamda hiçbir yüzde bir gibi olasılık yok. Çünkü insanlar buraya dışarıda en kötü olasılıklar bile olsa bir umutla geliyor. Didim’de umudu aramak için geliyor. Dolayısıyla bir barış içinde yaşamaya geliyorlar. Dolayısıyla buradaki soru Dünya Didim'i seviyor mu? değil. Biz ne kadar seviyoruz? Buna ne kadar karşılık koyuyoruz? Sorusunun cevabını bulmakta. Dolayısıyla bu insanların hepsi de bir şeyler yapmayla ilgili sistemin içindeler.” dedi.

Dunya Didimi Seviyor Festivaline Katki Sunanlara Tesekkur Edildi 506115 8416D8Aef2A14Aafd2E5Ee5063Cda6F2

Ayyıldız festivale katılım sağlanması noktasında teknik olarak altyapılarının iyi olduğunu ve ailelere ulaştıklarını belirterek, festivale halk oyunları ekipleri, Üniversiteleri gençler ile stantlara sponsor olma anlamında bu yıl olumlu geçtiğini hatırlattı.

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay da belediye olarak ilçedeki her türlü etkinliğe katkı verdiklerini ifade ederek, bu tür festivallere de destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİE DİKKAT ÇEKTİ”

Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise festivale emek veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başlarken, “Bu birlik beraberlik noktasında sıkıntı yaşadığımız için bundan sonra yaşamayacağımızdan dair var özellikle önümüzdeki süreçle ilgili olarak yani çok uluslararası burada beraber gördüğünüz belediyenin ticaret odaları bütün odalarımız kamu kuruluna bundan sonra yapacağımız her işte her faaliyette birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyor olacaktır. Turizm anlamında yapılacak her faaliyeti DİTAB bünyesinde beraberce düzenliyor olacağız. Önümüzdeki süreç içerisinde özellikle 25 yıl içerisinde yapılan organizasyon ve faaliyetlerde gösteriyor olması Ziraat odası başkanımızın değindiği aslında illerde ilçelerde turizmi iyi yapan kentlerde işte 1800'lü yıllardan gelen bir festivalimiz yok olsa çok güzel olurdu. Biz de bunun kırkıncısını, 100'üncüsünü 200'üncüsünü yapabilecek potansiyele sahip tarihimiz de bize o gücü veriyor.” dedi.

Kendiroğlu’ndan '600 oy' iddiasına yanıt; "Seçime yoğun katılım oldu” Kendiroğlu’ndan '600 oy' iddiasına yanıt; "Seçime yoğun katılım oldu”

Dunya Didimi Seviyor Festivaline Katki Sunanlara Tesekkur Edildi 506115 068891F3705De00Abaf118Cca58Afbf6

“Festival tarihlerinin bir yıl önceden belirlenmesi turistin buna göre tatil planını yapması, otelde çıkarak, esnafa da para kazandırması önemli.” diyen Kaymakam Kuruca “Bulunduğumuz yerde deniz kum güneş gayet güzel problem yok ama başka insanların yaşamadığı şeyleri deneyimleyip burada sosyal medyamızda göstererek Instagram üzerinde paylaşım yaparak diğerlerine bizimle gelemeyenlere ben buraya geldim bu özellikleri taktım bunu göstermek istiyorum bunu veriyor olmak lazım. ”dedi. Kaymakam Kuruca birlikte ve beraberlik içerisinde atılan adımların ilçeye katkı sunduğunu ifade ederek, Didim’in elindeki potansiyellerle gücü olduğuna vurgu yaptı.

Toplantıya katılan katılımcılarda festivalle ilgili düşünce ve önerilerini dile getirdi. Ardından Kaymakam Kuruca katkı sunanlara teşekkür belgesi verdi.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN