9 günlük bayram tatilinde turizm bölgelerine tatilci akını yaşanırken Didim’de bu hareketlilikten nasibini aldı. Didim Belediyesinde bayram tatilinde 1,5 milyon kişiye ev sahipliği yaptığını bildirirken, ilçedeki beş yıldızlı oteller başta olmak üzere tüm turistik tesisler ise % 90 doluluk oranlarıyla tatili geçirdi. İkinci el konut denilen yazlıkçılarında ilçeye gelmesiyle esnaflarda bayram tatilini verimli geçirirken, başta büyük oteller olmak üzere turizm tesisleri bayramı dolu geçirdi. DİTAB Başkanı Simge Kamacı ise bayram tatilinde bekledikleri gibi büyük oteller ile 4 ve 3 yıldızlı otellerin % 100 dolulukla geçirdiğini, hareketliliğin ilçe esnafına da olumlu yansıdığını söyledi.

Okulların kapanmasıyla bayram tatilinin aynı zamana denk gelmesi nedeniyle beklenenden fazla bir hareketlilik olduğunu kaydeden Kamacı, bayram tatili sonrasında ise küçük ve apart otellerde doluluk oranlarının % 50’ye kadar düştüğünü söyledi. İlçede bayramdan sonra da turizm hareketliliğin sürdüğünü belirten Kamacı, restoran ve kafelerde de hareketliliğin süreceğini dile getirdi.

Didim Meclisi “İç Anadolu belediyeler birliğine” üye seçimi yaptı Didim Meclisi “İç Anadolu belediyeler birliğine” üye seçimi yaptı

Ditab Baskani Bayram Tatili Verimli Gecti 482009 67Ebfc48Cfc6B672E29F4Ad0Ffb24C55

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN