Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda; "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konusunda Didim Valiler Ortaokulunda eğitimler verildi. Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli personeller tarafından farkındalık eğitimi verilirken slayt eşliğinde verilen eğitimlerde öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapıldı; sorular yanıtlandı.