Tarım ve Orman Bakanlığı Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda; "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konusunda Didim Valiler Ortaokulunda eğitimler verildi. Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli personeller tarafından farkındalık eğitimi verilirken slayt eşliğinde verilen eğitimlerde öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapıldı; sorular yanıtlandı.
Didim’li öğrencilere gıda güvenliği ve israf konusunda eğitim verildi
Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Valiler Ortaokulu öğrencilerine “Gıda güvenirliği ile gıda kayıp ve israfı” eğitimi verildi.
Trend Haberler

“Agnostik Torunum” filmi rekora koşuyor

Bozdoğan’da traktör devrildi: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Aydın’da ilk yaşanacak: 190 ülke izleyecek

Aydın’ın ünlü firması iflasın eşiğinde

Aydın'da acıyla yoğrulmuş bir hayat: Cemal öğretmen, sokakta mey çalarak teselli buluyor

Nazilli'de saplantılı aşk cezaevinde bitti

Aydınlı gencin acı sonu: Başından silahla vurulmuş halde bulundu

Aydınlı müdürün oğlu yine rekor kırdı

Aydın’da dev yatırım için geri sayım başladı: 4 bin kişi istihdam edilecek

Kış bitti uyku da bitti: Nazilli’de yılanlar güneşlenmeye çıktı