25-26-27 Nisan tarihlerinde Didim Belediyesinde Akköy Meydanı’nda gerçekleşecek olan Didim Ege Lezzetleri Festivali, üç günlük programı belli oldu.
Yarışmalar, alanında uzman şeflerle mutfak atölyeleri, tadım etkinlikleri, yerel üreticilerle buluşmalar, Ege kültürüne dair keyifli söyleşiler ve daha fazlasının yer alacağı festivalde Ege’nin doğallığını, geleneksel tariflerini ve modern dokunuşlarla harmanlanan yepyeni tatlar keşfetmek isteyenler için hazırlıklar sürüyor.
Didim Ege Lezzetleri Festivali 25 Nisan Cuma günü saat 14:30’da stantların açılması ve konuşmalarla başlayacak. 15:00’de Mutfak atölyesi, 16:00’da Mutfak söyleşisi,17:00 Mutfak atölyesi ve beyaz şefler zeybek gösterisi sunulacak.
26 Nisan Cumartesi günü 11:00’de Gambilya’nın peşinde tarladan sofraya etkinliği, 12:00’de yerel lezzetler stantlarında yemek molası…13:00’de Mutfak atölyesi; Ege’nin lezzetleri suları 14:00’de Yerel yönetimlerin gastronomiye bakışı ve rolü (Kadın belediye başkanlarının gastronomi odaklı politikaları) 15:00’de Mutfak atölyesi 16:00’da Şevketi bostanın en lezzetli hali 17:00’de söyleşi (Yerelden yükselen lezzet) 18:00’de Atlasfolk- Canlı performans 27 Nisan Pazar günü ise 11:00’de Ege Rüyası gerçek mi Mutfak atölyesi 13:00’de Ege mutfağında fermente ürünler söyleşisi 14:00’de Sağlıklı yaşam ve Ege diyeti söyleşisi 15:00’de Bereketli topraklardan sorumlu sofralara söyleşisi 16:00 Ege otlarından en iyi hamurişi yarışması 19:30’da Kollektif İstanbul konseri.