Tüm ülke genelinde olduğu Didim’de de 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Yeni Eğitim yılının başlaması sebebiyle Öğrenci-Veli Derneği Didim Şubesi ile Eğitim Sen Didim temsilciliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Pankartların ve dövizleri açıldığı basın açıklamasında ilk olarak Veli Der Didim Şubesi adına Nesrin Caman basın açıklamasını okudu. Caman’ın yaptığı açıklamada “

Veli der basın açıklamasını Nesrin Caman “Eğitim yılı yine çok büyük sorunlarla, sıkıntılarla başlıyor. Anayasa ve yasalara göre herkes için hak olan, 12 yılı zorunlu olan eğitim, bugün iktidarın tercihi ile parasız, laik, nitelikli, bilimsel olmaktan çıkarılmıştır. Dolayısıyla hak olmaktan da çıkarılmış, alınıp satılan bir meta haline getirilmiştir. Taşımalı eğitim ucubesiyle öğrenciler okullardan uzaklaştırılmış, eğitimin dışına itilmiştir. Oturdukları yerleşim yerlerinde okul bulunmayan öğrenciler ücretsiz okula ulaşması gerekirken, taşıma bırakılmış, eğitim hakkı engellenmiştir. Birçok sorunlar yanında, güvenlik sorununa da yol açtığı düşünüldüğünde mutlaka yaz-kış saat uygulamasına dönülmelidir. Sınavlar ile yarış haline dönüştürülen eğitim rekabet. ortamı ile rant kapısına dönüştürülmüş paralı okullar mantar gibi çoğalmıştır. Üstüne üstlük ekonomik kriz ve pahalılık ile veliler çocuklarının temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale getirilmiştir. ÇEDES projesi ile gerici eğitim her okulu imam hatip haline getirirken MESEM ile de öğrenciler ücretsiz işçi haline getirilmiştir. Eğitim yöneticileri liyakat durumundan uzak, iktidarın görevlisi halindedir. Kısacası bugün eğitim ulaşılamaz olmuş, bilimin dışına çıkarılmıştır. İşte bizler, Didim Şube Öğrenci Veli-Der'liler olarak bugün bu nedenle buradayız!
Çocuklarımızın eğitim hakkı için buradayız. Parasız, laik, bilimsel, demokratik eğitim için buradayız. Didimli veliler olarak her öğrencimizin okullara ücretsiz ve güvenli olarak ulaşmasını istiyoruz. Bunun için her kademedeki okullar için uygun saatlerde servisler istiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Eğitim Sen Didim Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Eğitim sen üyesi Hasret Deniz ise eğitimdeki sorunlara dikkat çekti. Deniz “Eğitimin tadı kaçtı, kaçırıldı! Ülkemizde eğitimin her kademesi, her alanda çok çeşitli ve ağır sorunlar ile karşı karşıyadır. Yönetenler ise sorun çözmek yerine, yarattıkları yapay gündemlerle oyalanarak sorunları çözmüyorlar. Tarikat ve cemaatlerden piyasa ve sermaye çevrelerinden başka, eğitimin geldiği noktadan memnuniyet duyan toplum kesimi kalmadı. Her beş çocuktan biri gün boyu hiçbir şey yemeden ve temiz su içmeden aç ve susuz bir şekilde okulda gününü tamamlamak zorunda kalıyor. ÇEDES Projesiyle dini vakıf ve derneklerle yapılan protokollerle, eğitim sistemi en temel bilimsel ilkelerden ve laik eğitim anlayışından hızla uzaklaştırılmaktadır. Son bir yıl içerisinde on iki çocuğumuz MESEM lerde iş cinayetlerinde hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı. Güvenceli ve kadrolu çalışma hayatımız saldın altında Atama bekleyen on binlerce öğretmenimiz varken, güvencesiz ve çok ağır ekonomik koşullarda doksan bin civarında ücretli öğretmen çalıştırılıyor. Nerede ve kimlerle hazırlandığı belli olmayan, gerekçesi ortaya konulmayan, pilot uygulamaya tabi tutulmayan, bilimsellikten uzak, laiklik karşıtı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yapılmak istenen, yüzyıl öncesinin kilise ve medrese eğitimine geri dönmekten ibaret şunu biliyoruz ki müfredatlar eğitim felsefesi anlayışından bağımsız olarak düşünülemez. Bütün bu sorunlara karşı umutsuzluk yok! Eğim - Sen, inancın, direncin, dayanışmanın, mücadelenin ve umudun adıdır.” dedi. 

Didim Belediyespor’un golcüsü eski takımına döndü Didim Belediyespor’un golcüsü eski takımına döndü

Basın açıklaması sonrasında grup olaysız dağıldı.

Didimde Veli Der Ile Egitim Sen Egitimdeki Sorunlara Dikkat Cekti 502282 9B0D3Ad39370F28Fec74Ea8Eac6Ab9D4

Didimde Veli Der Ile Egitim Sen Egitimdeki Sorunlara Dikkat Cekti 502282 7D63Cf54754A8F80408C0E3Addecdb59

Didimde Veli Der Ile Egitim Sen Egitimdeki Sorunlara Dikkat Cekti 502282 6E902C09794Bac213720E1E915Cc0E43

Didimde Veli Der Ile Egitim Sen Egitimdeki Sorunlara Dikkat Cekti 502282 4F7Dbd599Fec81Dcef225952Cbeaae01

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN