Didim’de eğitim senli öğretmenler yemekte biraraya geldi. Kamacı 3 Restaurantta gerçekleşen yemeğe CHP Didim İlçe Başkanı Aşkın Atlı ve yönetimi, CHP’li bazı meclis üyeleri, Didim Cem evi Derneği Başkanı Hüseyin İlhan ve yönetimi, bazı siyasiler ve sivil toplum kuruluşları ile Eğitim Sen’li öğretmenler katıldı. Yemekte konuşan Eğitim Sen Didim temsilcisi Gökhan Gök yaptığı konuşmada eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlayarak “ Türkiye'de Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı emeğimizi, onurumuzu ve çalışma barışımızı korumaya çalışırken 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi'ni önümüze örnek bir belge olarak koymaktadır. Bu belge 1966 yılında ILO ve UNESCO arasındaki iş birliği sonucunda ortaya çıkmış uluslararası bir belgedir ve 56 yıldır güncellenerek yaşamaktadır.

Didimli öğrencilerden sokak hayvanları için farkındalık Didimli öğrencilerden sokak hayvanları için farkındalık

Didimde Egitim Senli Ogretmenler Yemekte Biraraya Geldi 509297 Ddfbe0A9A5Cf90D608De7Ba31Ba80837 (1)

Belge adeta öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin uluslararası yasasıdır. Metnin ortak bir belge olarak kabul edildiği 1994 yılından beri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ne 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü resmi olarak kutlamaktadır ne de Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye'sine uygun politikalar geliştirmektedir. Gündemdeki Öğretmenlik Meslek Kanunu, Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi'ne aykırıdır. Bu kanunla ilgili olarak öğretmenlerin ve tüm eğitim emekçilerinin eleştirilerinin ve itirazlarının hemen hemen her gün konuşulduğu ve tartışıldığı günleri yaşamaktayız. Eğitim emekçileri sorunlarının çözülmesini beklerken karşılarında 13 maddeden oluşan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu bulmuştur. Eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik ve özlük haklarını korumak ve geliştirmek için bir yasa çıkarılması gerekirken, bugün öğretmenler kendilerini bu yasanın sonuçlarından korumaya çalışmaktadır. Anadilinde eğitim hakkının olmadığı, zorunlu din derslerinin devam ettiği, öğrencilerimizin piyasaya ucuz iş gücü olarak sunulduğu, sendikal hak ve özgürlükler önündeki engeller ortada dururken çıkarılmak istenen "Öğretmenlik Meslek Kanunu" iptal edilmelidir. Başta iş güvencesi olmak üzere tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye alan bir düzenleme yapılması zorunludur.

Eğitim sendikaları, öğretmen ve veli örgütlerinin katılımı ile kapsayıcı, öğretmenleri güçlendiren ve geliştiren, çalışma barışını sağlayan, var olan sorunları çözebilecek yeni bir meslek kanununun hazırlanması için çalışmalara ivedi olarak başlanmalıdır. Eğitim Sen her zaman olduğu gibi, eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik ve özlük hak mücadelesini, demokrasi ve barış mücadelesi ile daha da güçlendirecektir.” İfadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından eğitim senli öğretmenler çalınan müzik eşliğinde eğlendi.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN