Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Altınkum sahilindeki bu arazinin halkın kullanımına açılması gerektiğini vurgulayarak, ihalenin Didim Belediyesi veya Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gerektiğine dikkat çekti.

2019 yılında, Altınkum Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan bu arazinin imar planlarının iptali için Didim Derneği tarafından dava açılmıştı. Davanın henüz sonuçlanmamış olmasına rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü 25 Temmuz’da araziyi ihale ile satma kararı aldı. Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, bu karara tepki gösterdi.

Ayyildiz Vakiflar Arazisi Halkin Kullanimina Acilmali 484530 8Aafb34Cefb253C1F386Df7470A60606

Didim'de festivale katkı sunanlara teşekkür edildi Didim'de festivale katkı sunanlara teşekkür edildi

HALK YARARINA PROJE YAPILMALI


Kent Konseyi bünyesinde oda, dernek ve meslek örgütü temsilcilerinin yer aldığını belirten Ayyıldız, geçmişte de bu alanla ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Açıklamasında, Altınkum Plajı’nın Didim turizmi için çok önemli bir yer olduğunu vurgulayan Ayyıldız, sahilin hemen üstünde yer alan bu arazideki tesislerin bakımsız ve terk edilmiş durumda olmasının Didim’e yakışmadığını belirtti. Daha önce de bu arazinin ihale yoluyla satılmak istendiğini ve Didim halkının buna karşı çıktığını ifade eden Ayyıldız, Kuşadası’ndaki Tariş arazisinin alımını örnek göstererek, Vakıflar arazisinin de kamu yararına kullanılması gerektiğini savundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Belediye Meclis üyelerine çağrıda bulunan Ayyıldız, bu arazinin halka yönelik projelendirilmesinin doğru olacağını belirtti.

"DİDİM KAZANSIN"


Osman Ayyıldız açıklamasında, “Turizmin yükselen yıldızı Didim’in incisi Altınkum sahilinde bulunan Vakıflar arazisi halkın kullanımına açılmalıdır. Burada yapılaşma olması Didim turizmine büyük darbe vuracaktır. Bu arazinin Didim Belediyesi’ne devredilerek halkın nefes alacağı bir rekreasyon alanına dönüştürülmesini istiyoruz. Vakıflar arazisini Didim Belediyesi’ne devredin. Bırakın Didim kazansın, ülke turizmi kazansın, geleceğimiz kazansın.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN