Didim Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen Kent Konseyinin olağan genel kuruluna Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Oda başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Genel kurulun divan başkanlığını ise emekli öğretmen Osman Günaydın yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından genel kurulu açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız yaptı. Ayyıldız slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında konseyin kent genelindeki projelerini ve çalışmalarını anlattı.

Didim Kent Konseyinde Ayyildiz Guven Tazeledi 482258 A9C3C78E6616E44D1751E0D27Db94403


Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ise Didim Kent Konseyinin hazırladığı projelere belediye olarak birlikte yapmaya devam edeceklerini kaydederek, Didim Kent konseyinin bütçesi olmamasına rağmen bir çok projeyi hayata geçirdiğini hatırlattı. Başkan Gençay mahalle temsilciliklerinin kurulması konusunda konseye iş düştüğünü belirterek “Mahalle temsilciliklerinin, konseylerinin kurulması konusunda bizim de her bir mahallenin sorunların yerinde tespit edip ve çözümlerine odaklanabilmemiz için tabii ki Didim’de yaşayan tüm kurum ve kuruluşların, derneklerin, muhtarlıkların ve konseyimizin yapacağı çalışmalarla daha da çabuk çözüme ulaşacağına inanıyorum. Bu konuyla ilgili de en kısa sürede hayata geçeceğine inanıyorum. Sizi yalnız bırakmayacağız. Sayın kaymakamım hep beraber hareket edeceğimize inanıyorum. Didim'i hak ettiği noktalara yine birlikte getireceğimize inanıyorum. “dedi.

Didim Kent Konseyinde Ayyildiz Guven Tazeledi 482258 12Cbbe8E40554C9Adbf1F7712111005C
Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise kent konseylerinin amacına değinerek “Kentin vizyonu ne olacağına, bu kentin geleceğinin nasıl çizilmesi gerektiğine, bu kentin sadece Türkiye içerisinde değil, dünya içerisinde, dünyada kendini nasıl konumlandırılacağına, bu kentin asıl sahiplerinin, bu kentin bütün birleşenlerinin beraberce karar vermesi gerekiyor. İşte kent konseyini kuran bir felsefe, kent konseyini yaratan temel mantık tam da bu mantık. Didim'de de bunun çok güzel bir tezahürünü görüyoruz. Sizlerden beklentimiz, Kent Konseyi'nin her çalışmasında, Kent Konseyi'nin kurulacak olan, mevcut olan meclislerinde, çalışma gruplarında lütfen aktif rol alın. Sivil toplum örgütleriyle veya sadece bireysel olarak Kent Konseyi'nin çalışma gruplarının meclislerine indiren parçası olun ve bu memleketin, bu kentin, Didim'in geleceğinin çizilmesinde değerli fikirlerinizi bizlerle paylaşın, kentin geleceğini ikinci yüzyılımızda hep beraber şekillendirelim. Didim'in geleceğine hep beraber karar vereceğiz. Turizmde nerede olmamız gerektiğini, tarımda hangi pozisyon almamız gerektiğini, sporda neleri desteklememiz gerektiğini, kendi konsey alt yapısıyla beraber hep beraber karar veriyor olacağız. Bu kendi el birliğiyle, iş birliğiyle yönetiyor olacağız. Herkese görevler düşüyor.” diye konuştu.

Didim Kent Konseyinde Ayyildiz Guven Tazeledi 482258 5032E39Bf21Cf5Ad8Bd0Fa2Bb6F7463C
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde açık oyla mevcut Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulunda ise “Nimet Çavuş, Melih Koyuncu, Filiz Hekimoğlu, Eda Demir ve Mustafa Teke” yer aldı.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN