Toplantıda komisyonlara sevk edilen maddeler karara bağlanırken, Belediye Başkanı Hatice Gençay’a 67 milyon TL kredi çekilmesi noktasında yetki verildi.

Didim Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Hatice Gençay başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP’li Ersan Kara ve Eda Demir mazeretli olarak katılmadı. Gündemin ilk maddesinde 2023 yılı mali yılı kesin hesabı okundu. Cumhur ittifakının ret oyuna karşılık madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Belediye Başkan yardımcılarının maaş ödeneği belirlendi. Komisyon raporuna göre Belediye başkanının maaşının 3/2 oranında verilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü ve dördüncü maddelerinde ise komisyonlara sevk edilen belediye ücret tarifleri ele alındı ve oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Komisyona sevk edilen Çevre denetim biriminin görevleri oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise Cenaze hizmetlerinin Sağlık işleri müdürlüğüne bağlanması konusu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde yer alan 862 ada 10 parsele ilişkin İmar komisyonun imar planı değişikliğiyle ilgili aldığı ret kararı meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Didim Belediye Meclisinde Iktidar Muhalefet Uyumu 467890 904824Dac22474A4060297F334A7A4Cd

Didim Belediye Meclisinde Iktidar Muhalefet Uyumu 467890 95B0Ff824C80Be90F12Bf36Befe7152B

“BORÇLANMA YETKİSİ MECLİSTE KARŞILIKLI ANLAYIŞLA GEÇTİ”

Didim'de meclis üyesi başarıyla mezun oldu Didim'de meclis üyesi başarıyla mezun oldu


Gündemin sekizinci maddesinde yer alan borçlanma yetkisi kapsamında Belediyede EYT kapsamında emekli olacak personele yapılacak ödemeler noktasında 67 Milyon TL kredi çekilmesi konusu ele alındı. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Maddeyle ilgili söz alan Cumhur ittifakı meclis üyesi Metin Döne grup olarak yeni yönetimin önünün açılması ve belediyenin başta personel olmak üzere yapacağı diğer ödemelerin gerçekleştirilmesi adına evet oyu verdiklerini belirterek, ilerleyen süreçte bu krediyle yapılan ödemeler hakkında bilgi almak istediklerini dile getirdi. Başkan Gençay ise şeffaf bir yönetim anlayışı uygulayacaklarını ve yaptıkları tüm çalışmaları anlatacaklarını belirterek, bu anlamda herkese bilgi vereceklerini söyledi ve teşekkür etti.
Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Didim Belediyesinin İç Anadolu Belediye birliğine üye olunması konusu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde ise Didim Ziraat Odasının “Duyusal analiz laboratuvarı” konusundaki işbirliği talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Muhabir: Hüseyin Çalışkan