Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Kent Konseyi öncülüğünde, İlçedeki Odaların ve STK’ların destekleriyle düzenlenen Didim 3. Uluslararası Kültür Festivalinin içeriğiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Didim Ticaret Odası Kültür merkezinde gerçekleşen toplantıya Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız başkanlık etti.

Toplantıya ilçede yaşayan ve festivale katkı sunacak olan 78 ülke vatandaşı katıldı. Toplantıda konuşan Ayyıldız Festivalin 6-7 Eylül tarihlerinde Apollon Tapınağı çevresinde yapılacağını kaydederek 78 ülke temsilcisinin açılış kortejine katılacağını 36 ülkenin de festivalde stant açacağını söyledi. Festival içeriğinden de bahseden Ayyıldız “Her yıl olduğu gibi Atatürk bulvarı üzerinden festivalin yapılacağı Apollon Tapınağına kadar yürüyüşümüzü yapacağız, ardından açılış konuşmaları yapılacak.

Onay verildi! Aydın'da taşınmazlar satılıyor Onay verildi! Aydın'da taşınmazlar satılıyor

Didim 3 Uluslararasi Kultur Festivali 7 8 Eylulde 499103 295157Ba96Dd8C04Cf31939Edeb16Ed8

Yabancı vatandaşlarında yer aldığı halk oyunları gösterileri sunulacak. Çocuklar Didim’i seviyor resim atölyesi düzenlenecek. Zeytinyağlı Türk yemekleri yarışması gerçekleştirilecek. Kardeşlik çorbası yapılacak. Akşam saatlerinde tango gösterisi ve keman resitali ile ilk gün tamamlanacak. İkinci gün ise 16:30’da ise çocuklara yönelik etkinlikler başlayacak. Ardından zeytinyağlı sarma ve gözleme eğitimi verilecek. Ardından ortak aşure yapımı ve dağıtımı gerçekleştirilecek. Daha sonra ilk günkü yarışmaların ödül töreni gerçekleştirilecek; festival ise dans gösterileri ve DJ performansı ile sona erecek.” dedi. Ayyıldız Didimlileri ve ilçede yaşayan gurbetçileri ve tüm tatilcileri 2 günlük festivale davet etti.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN