İklim Bakanlığı Ulaştırma Genel Sekreter Yardımcısı ve Nordic Aviation Group Denetim Kurulu Üyesi Sander Salmu, ulusal havayolunun yeni müşteriler bulamaması veya yakın önümüzdeki günlerde özelleştirilememesi halinde iflasın kaçınılmaz olduğunu aktardı.

Zabıta Müdürü Sarı’nun ruhuna lokma döktürüldü Zabıta Müdürü Sarı’nun ruhuna lokma döktürüldü

Nordic Aviation Group, Perşembe günü, Xfly markası altında faaliyet gösteren yan kuruluşu Regional Jet'in, İsveç'te iç hatlarda uçuş yapmak üzere SAS ile yaptığı sözleşmenin Ekim ayı sonunda sona ereceğini duyurdu.

Ekran Görüntüsü 2024 09 27 205314

İklim Bakanlığı Ulaştırma Genel Sekreter Yardımcısı Sander Salmu, bakanlığın yaklaşık bir yıldır şirketin zor durumda olduğunun ve her an iflasın yaşanabileceğinin farkında olduğunu söyledi.

Samu iflas hakkında, "Sonuç olarak iflas, şirketin artık faaliyetlerine devam edemeyeceğinin anlaşılması halinde yönetim kurulu tarafından verilen bir karardır." ifadelerini kullandı.

Ekonomim'in News.err.ee'den derlediği habere göre, SAS ile olan sözleşmenin Kasım ayında sona ermesiyle birlikte Nordica yönetiminin yeni müşteriler kazanabileceği yönünde umut hâlâ sürüyor. Salmu, yönetim ve denetim kurulunun, yönetimin 15 Ekim'de şirketin geleceğini özetleyen bir plan sunması konusunda anlaştığını kaydetti.

Ekran Görüntüsü 2024 09 27 205336

Ancak devletin Nordica için yüksek bir fiyat beklememesi gerektiğini de itiraf eden Samu, "Fiyat seviyesinin çok yüksek olacağı veya devlet için önemli bir ekonomik fayda olacağı beklentilerini oluşturmamalıyız. Aksine, amacımız şirketin Estonya'da faaliyet göstermeye devam etmesidir. Estonya için vergi geliri de üreten ihracat odaklı bir hizmet şirketidir. Amaç, Estonya havacılık şirketini korumaktır," şeklinde konuştu.

Mevcut plana göre sadece Nordic Aviation Group ve bağlı şirketlerinin satılması planlanırken, uçağın sahibi olan Transpordi Varahaldus'un devlet mülkiyetinde kalması hedefleniyor.

Envanter hakkında önemli bilgiler aktaran Samu, "Nordica'nın doğrudan önemli varlıkları yok. Birkaç uçağı var ama değerleri özellikle yüksek değil. Hizmet şirketlerinde, ana değer genellikle müşterilerinde, çalışanlarında ve sağladıkları hizmetlerde yatar, varlıklarında değil," diyerek sözlerine son verdi.

Ekran Görüntüsü 2024 09 27 205326

NORDIC HAVAYOLU HAKKINDA

2016'dan 2023'e kadar Estonya'nın bayrak taşıyıcısı olan , Tallinn'de merkezlenen bir kapasite satın alma düzenleme sağlayıcısı olan Estonyalı bir charter havayoludur. Şirket daha önce İsveç'e tarifeli uçuşlar düzenliyordu, ancak bu uçuşlar Ekim 2023'te sona erdi ve Ekim 2023 itibarıyla havayolu, diğer Avrupa havayolları adına ıslak kiralama sözleşmeleri kapsamındaki operasyonlara odaklanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ