Gaziantep merkezli Karaca Tekstil Sanayi, yaşadığı mali problemler nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

Gaziantep bölgesinin önemli markalarından biri olan ve kurulduğu 1995 tarihinden beri bölgenin en önemli halı üreticilerinin başında gelen Karaca Tekstil Sanayi konkordato ilan etti.

Dev Firna Iflasin Esiginde Konkordato Ilan Etti 492402 0618Ba97C72Bce6Bf53923Bd0B5B599E

Karaca Tekstil Sanayi İflas Etti Mi ?

Gaziantep'in önde gelen markalarından Karaca Tekstil Sanayi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldı. 1995 yılında kurulan ve bölgenin en büyük halı üreticilerinden biri olan Karaca Tekstil, yıllık 4 milyon metrekare üretim kapasitesiyle dikkat çekiyordu.

Gaziantep'in önde gelen markalarından Karaca Tekstil Sanayi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldı. 1995 yılında kurulan ve bölgenin en büyük halı üreticilerinden biri olan Karaca Tekstil, yıllık 4 milyon metrekare üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Türkiye'nin En Büyük 100 İhracatçısı Arasında Yer Almışı

Geçmişte Türkiye’nin en büyük 100 ihracatçısı arasında yer alan firma, şimdi Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen 1 yıllık konkordato kararı ile mali yapılandırma sürecine girdi. Bu süreçte, şirketin mali durumu yeniden düzenlenecek ve borçları yapılandırılacak.

Çalışanlar Tedirgin

Karaca Tekstil’in konkordato ilan etmesi, yüzlerce çalışanını tedirgin etti. Şirketin iflas etmesi halinde işsiz kalacak olan çalışanlar, gelecek kaygısı yaşamaya başladı. Çalışanlar, işlerini kaybetme korkusuyla birlikte, şirketin geleceği hakkında belirsizlik içinde olduklarını belirtti.

Dev Firna Iflasin Esiginde Konkordato Ilan Etti 492402 1E9419843D8F47482A5Cef14B5A641A1

Tutuklu şahsın ifadesi ortaya çıktı: 'Babası sen misin?' diye soruldu Tutuklu şahsın ifadesi ortaya çıktı: 'Babası sen misin?' diye soruldu

Konkordato Nedir ?

Konkordato; bir borçlunun alacaklılarına mahkeme aracılığıyla yaptığı ödeme teklifinin, alacaklıların en az yarısı (veya belirli durumda 2/3’ü) tarafından kabul edilmesi ve Ticaret Mahkemesi tarafından tasdik edilmesi şartıyla, borçlunun tüm adi (rehinli veya imtiyazlı olmayan) borçlarını, bu teklifi doğrultusunda ödeyebilmesidir. Rehinli alacaklar için borçlunun talebinin olması ve rehinli alacaklılar tarafından kabul edilmesi halinde, rehinli borçlarda bu kapsama dahil olur.

Bundan da anlaşılacağı üzere, konkordato teklifinin alacaklıları bağlayıcı hale gelebilmesi için, alacaklıların belirli bir çoğunluğu tarafından kabul edilmesi ve ayrıca mahkeme tarafından tasdik edilmesi gerekir.

Kaynak: HABER MERKEZİ