Kuşadası sahil bandı üzerinde Kuşadalılar’ın yanı sıra yerli ve yabancı turistlerle buluşan DASK’ın tam donanımlı gezici tır aracı ekipleri, deprem sigortasının önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için tüm gün boyunca vatandaşları bilgilendirdi. Türkiye’nin dört bir yanına giderek deprem ve deprem afet sigortası kapsamında bilgi paylaşımında bulunan DASK ekipleri verdikleri bilgilerle Kuşadası’nda vatandaşlardan tam not aldı. Aktif fay hatları üzerinde bulunan Kuşadası’nda bu şekilde bir uygulamanın önemli olduğunu belirten vatandaşlar bilgi paylaşımında bulunan ekiplere teşekkür etti.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki dede evine Türk bayrakları asıldı Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki dede evine Türk bayrakları asıldı

Dask Tiri Kusadasinda Vatandaslarla Bulustu 490117 5E9788Ae7B697F228567Ba101Af6D2A0

DASK NEDİR VE NE İŞE YARAR

2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur. DASK “Deprem geçecek, hayat devam edecek” yaklaşımından yola çıkarak, deprem sonrasında vatandaşların yaşamının kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmesini amaçlıyor. Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlıyor. İster oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek, yaşamın normale dönmesine aracılık ediyor. Sigortalandırma faaliyetlerini, kamuoyunu bilinçlendirme etkinlikleriyle de destekleyen DASK, Zorunlu Deprem Sigortası’nın her şeyden önce hepimizin sosyal sorumluluğu olduğunun altını çiziyor.

Editör: Cemre UZUN