ADÜ Didim MYO’da proje yazma eğitimi verildi ADÜ Didim MYO’da proje yazma eğitimi verildi

Bakanlık, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla hazırlanan "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" konulu genelgeyi 81 ilin valiliklerine gönderdi.

Genelgede, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümüne girerken Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda milletin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesini onurlandırmanın ve bu değerleri öğrencilere aktarmanın önemine vurgu yapıldı. Milli birlik ve beraberliği güçlendirecek etkinliklerle öğrencilerin bu önemli tarihi daha derin bir bağlılıkla kavramalarının sağlanması amaçlanıyor.

29 Ekim haftası boyunca, okullarda düzenlenecek etkinliklerde Cumhuriyet'in anlamı ve önemi öğrencilere çeşitli faaliyetlerle anlatılacak. Öğrencilerin katılımıyla şiir dinletileri, tiyatro gösterileri, müzik dinletileri ve sergiler gibi etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşatılacak.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin amacının, milli ruh ve maneviyata sahip, toplumuna hizmet eden, tarihine saygı gösterip sahip çıkan, bayrağına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmek olduğu belirtilen genelgede, “Çok zor şartlarda kazanılan bağımsızlığımızın nişanesi, milletimizin iradesinin tescili, vatanseverliğimizin ilhamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan kahramanlarımızın mirası ve emaneti olan Cumhuriyet'imizin ilan edildiği 29 Ekim gününü, birlik, beraberlik duygusuyla kenetlenerek kutlamak hepimizin ödevidir.” ifadelerine yer verildi.

CUMHURİYET HAFTASININ İLK DERSİ: "DERSİMİZ CUMHURİYETE DOĞRU"

Genelgeye göre, 28 Ekim-1 Kasım haftası "Cumhuriyet Haftası" olarak değerlendirilecek ve bu kapsamda Bakanlığa bağlı tüm kademelerdeki okul ve kurumlarda 28 Ekim'deki ilk derste öğrencilere "Dersimiz Cumhuriyete Doğru" isimli film izletilecek.

"Dersimiz Cumhuriyete Doğru" filmi, Cumhuriyet'in kuruluş destanını konu alan ve Bakanlıkça hazırlanan "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununun sinematografik versiyonundan oluşuyor.

Ayrıca tüm okullar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemini yansıtacak programlar hazırlayacak, bu programlarda şehit yakınlarının ve gazilerin yer almasına özen gösterilecek ve Türk bayraklarıyla donatılacak.

Kaynak: ANADOLU AJANSI