Aydın SES Gazetesi'nden Mehmet Kavas'ın haberine göre, Aydın’ın Efeler ilçesinde 1999 yılından bu yana hizmet veren Özmenderes Pide’nin işletme sahibi Mehmet Avcu, hayatını adeta mesleğine adadı. Pidecilik mesleğine çırak olarak adım atan Avcu, yaptığı birbirinden lezzetli pidelerle sektörde fark oluşturarak bir başarı hikayesi yazdı. Mesleğinde 35 yılı geride bırakmanın gururunu yaşayan Avcu, ortaya koyduğu yetenek ve azimle başarı merdivenlerini tek tek tırmanıyor. İşletmesini kentin markalarından biri haline getiren Avcu, istihdam ettiği 19 kişiye de ekmek kapısı oluyor.
17 YILLIK MARKA
Pidecilik mesleğine tanıdıkların tavsiyesiyle başladığını kaydeden Avcu, “Çocukluk yıllarımda aklımda pidecilik mesleği yoktu. Koçarlı’nın Yağcıderesi Mahallesi’nde ailemle yaşarken pidecilik işi olduğunu söylediler. Bende kabul ettim ve böylelikle 12-13 yaşlarında çırak olarak pidecilik mesleğine adım attım. Toplamda 6-7 yıl çıraklık ve kalfalık dönemim oldu. Ardından ortak bir işletme açtıktan sonra ayrıldık. Akabinde de 2008 yılında Özmenderes Pide’yi açtım. Aralıksız olarak bu işletmemizde mesleğime devam ediyorum.” dedi.
İŞİN SIRRINI AÇIKLADI
Mesleğini çok sevdiğini belirten evli ve üç çocuk babası Avcu, “Mesleğinde başarılı olmanın ilk şartı, mesleğini sevmek. Hangi işi yaparsan yap, başarılı olmak için severek yapmak gerekiyor. Ben de mesleğimi çok seviyorum. Bunun de beni başarılı olmamı sağladığını düşünüyorum. Burada bir tabak, çatal sesi duymak bile benim çok hoşuma gidiyor. Ürünlerin masalara gitmesi, insanların ürünlerimizi büyük bir keyifle tükettiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Bizim sektörde zaten mesleğini çok seversen lezzetli pideler, ürünler yaparsın. İşinin hakkını vereceksin. Ben pide yaparken meslek aşkımı ve sevgimi pidenin içine katıyorum. Aşk ve sevgiyle yapılan tüm ürünler de seni sektörde öne çıkarır. Kullandığımız kaliteli ve doğal ürünler de işletme olarak bizi öne çıkarıyor. Mesleğimi severek yaptığım için dünyaya gelsem yine pide ustası olmak isterdim diyebilirim.” diye konuştu.
“AYDIN’IN TANITIMINA DA KATKI SAĞLIYORUZ”
İşletmesinde şu anda 70 çeşit ürün ile müşterilere zengin bir menü sunduklarını belirten Avcu, “Yaptığımız ürünler, müşterilerimiz tarafından çok seviliyor. Bunu da kendileri bize söylüyor. Aydın’ın yanı sıra sipariş doğrultusunda Türkiye’nin dört bir yanına pide gönderdik. İşletmemizin yanı sıra Aydın’ın tanıtımına da katkı sağladığımızı düşünüyorum. Pidelerimizle böylelikle güzel Aydın’ımıza da değer katıyoruz. İmkanım elverdiği sürece işimi yapmaya çalışacağım. Çocuklarımı da şu an yetiştiriyorum. Kendilerine mesleği öğretiyorum. Mesleğimizde bugüne kadar birçok usta yetiştirdim. Umarım çocuklarımı da en iyi şekilde yetiştirebilirim. Biz işletme olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hem lezzetli pideler yapmaya hem de misafirlerimizi aile ortamı sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki zamanlarda ikinci şubemizi açmayı planlıyoruz.” dedi.