SALON GERİLDİ
Sinem Kaya’nın komşuları mahkemede tanık olarak dinlendi. Tanık Ayşe Ç.. ‘Gülşen’ ismiyle bildiği Sinem Kaya’nın, eşiyle sürekli tartışmalarına şahit olduğunu, sanık tarafından abisine iftira atıldığını söyledi. Tanığın dinlendiği esnada sanık Özden’in sürekli konuşmasına müdahil olması üzerine mahkeme başkanı önce sanığın SEGBİS’ten sesini kıstırdı. Diğer tanık Salih Ç. ise kendisinin çiftçi olarak tarlada çalıştığını olayla hiçbir ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Tanığa soru sorması için kendisine söz verilen sanık Özden, “Yalan söylüyorsun” demesi üzerine tanık Salih Ç. de karşılık verince duruşma salonu gerildi.
DURUŞMAYA ARA VERİLDİ
Salonda yaşanan gerilime müdahale eden mahkeme başkanı, elindeki kalemi masaya fırlatıp “Burası mahkeme salonu, yeter artık” diyerek duruşmaya 5 dakika ara verdi. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme başkanı, sanık Dinçer Özden’e konuşmalara müdahale etmemesi için bir kez daha uyardı.
NAMUSUMA GÖZ DİKTİ
Tanıkların ifadelerinin dinlenmesinin ardından savunmasını yapan sanık Dinçer Özden, eşinin Suriyeli bir kişiyle kendisini aldattığını öne sürerek, “Ben çok veya az ceza almanın derdinde değilim. Ben vatanım için askere gittim. Suriyeli biri gelip benim namusuma göz dikti. Bu sadece benim değil, 84 milyon vatandaşın da sorunu. Mehmetçik Suriye’de vatanını savunuyor. Suriyeliler, burada namusumuza göz dikiyor” diye konuştu. Mahkeme başkanı, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 21 Haziran’a erteledi.