CHP, 6-9 Eylül tarihlerinde olağanüstü kurultay düzenleyecek, tüzük ve program değişiklikleri yapacak. Kurultayın açılışı 4 Eylül'de Sivas'ta yapılacak. CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, alınan tüzük kurultayı kararını değerlendirdi.

“VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR”

Geçen seneki kurultayda genel başkanlıkta değişim yaşandığını hatırlatan Milletvekili Süleyman Bülbül, “Özellikle yerel seçimlerde bu değişimin meyvelerini gördük. Ciddi bir başarı elde ettik. Partimiz 47 yıl sonra yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktı ve bu unvanını koruyor. Yüzde 35 bandına şu anda oturmuş durumda. Zaten Genel başkanımız, önceki kurultayda tüzük kurultayı ile ilgili çalışmalar yürütüleceğini söylemişti. Verilen sözler yerine getiriliyor. Tüzük kurultayı tamamladıktan sonra partimiz iktidar yolculuğuna devam edecek.” dedi.

“TÜM TALEPLER DEĞERLENDİRİLECEK”

CHP’de parti içi demokrasi açısından önemli karar alındığını vurgulayan Milletvekili Bülent Tezcan ise: “Kurultayda delege olan il ve ilçe örgütünün tüm talepleri değerlendirilecek. Yeni tüzük anlayışı böylelikle ortaya konulacak. İktidara yakın bir parti olarak iktidara gelmek için parti içi tüzüğümüzü düzenleyeceğiz. Bu günler önemli günler. CHP yeni parti tüzüğüyle ve yeni programıyla iktidar partisi olma yolunda halkımızın karşısına çıkacak.” diye konuştu.

CHP’li Karakoz, “Pamuk fiyatı en az 35 lira olmalı” CHP’li Karakoz, “Pamuk fiyatı en az 35 lira olmalı”

“YOL HARİTASI OLUŞTURULACAK”

Kurultay kararının daha önceden belli olduğunu ancak yerel seçimlerden dolayı ertelendiğini ifade eden CHP İl Başkanı Saatçi de “Partimizin işleyişi belirlenecek. Son seçimlerin birincisi olan partimizin tabir-i caizse yol haritası oluşturulacak. Biz güçlü bir şekilde iktidara geliyoruz. İl Başkanlığı olarak iktidar yolunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın teveccühü ile partimiz ilk seçimde iktidar olacak. Kurultayımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ