CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Koçarlı’da Akmescit Mahallesi’nde maden sahası işaretleme levhaları yerleştirilmesine tepki gösterdi. CHP’li Bülbül, Latmos dağlarında bir orman köyünde maden sahası açılmasının çevreye zarar vereceğini kaydetti.

AK Parti Didim'de beklenmedik karar.. AK Parti Didim'de beklenmedik karar..

“SULARI KİRLETECEK”

CHP’li Bülbül, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Aydın’da çevre katliamları maden ocağı ve JES’lerle devam ediyor. Koçarlı’da Latmos Dağları’nda bir orman köyü olan Akmescit’te çok sayıda maden sahası işaretleme levhaları yerleştirildi. Maden sahasının hemen altında dere yatağı bulunuyor. Sahanın içinden geçen dere Sarıçay’a karışarak suları kirletecek. Geçimini çam fıstığı üretiminden alan ve hayvancılık yapan köylülerin geçim kaynağı maden ile elinden alınacak.”

“VATANDAŞLARIMZIN YANINDAYIZ”

Milletvekili Bülbül, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Karpuzlu ilçesi Ömerli köyü merası maden işletmesine açılamaz. Buharkent’te, Kuyucak’ta, Pamucak, Horsunlu, Gencelli, Ovacık, Karacasu Ataköy’de Nazilli’de Bozdoğan, Alamut, Yenipazar, Direcik ve Donduran’da; Köşk İmamköy’de, Çine’de Germencik Tekin Köyü’nde, Didim, Söke Latmos Dağları’nda Kuşadası Kiraz’da hemşerilerimizin vahşi madenciliğe, JES’lere, RES’lere karşı verdiği mücadelede yanlarındayız. Çevreye ve doğaya karşı işlenen suçlar vatana ihanettir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ