Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası ilçe teşkilat binasında düzenlenen Kuşadası İlçe Gençlik Kolları'nın 17. olağan kongresine Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve başkan yardımcıları, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kemal Güneri, CHP Kuşadası İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yeşilçimen, CHP Kuşadası İlçe Gençlik Kolları önceki dönem Başkanı Eren Erdem ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kuşadası İlçe Gençlik Kolları’na yeni başkanı seçilen Tuğçe Ölkü’nün yanı sıra partinin tüm kademeleri ve partililer yoğun katılım gösterdi. Heyecan ve coşku içerisinde geçtiği gözlemlenen olağan genel kurulda, CHP’nin gençlerle daha başarılı ve daha güçlü bir yol haritası çizeceği mesajı verildi.

Chp Kusadasinda Tugce Olku Ruzgari Esti 495951 F718B51816678Fcc7Edc60Dd247B67Bf

TÜRSAB Aydın Başkanı Yurtcan’dan TGA'ya sert eleştiri: “Aydın için ne yaptınız sayın Bakan?” TÜRSAB Aydın Başkanı Yurtcan’dan TGA'ya sert eleştiri: “Aydın için ne yaptınız sayın Bakan?”

"PARTİMİZİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE YENİDEN İKTİDAR YAPACAĞIZ"

Olağan kongre kapsamında konuşan CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, CHP’nin, 4 yıl aradan sonra gençlik kolları kongre takvimini başlattığını belirterek, "Geçen dört buçuk yılda, CHP gençlik kolları olarak zor süreçler yaşadık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydınımızda da gece gündüz demeden sahada canla başla çalıştık. Genel Başkanımız sayın Özgür Özel’in önderliğinde tüm Türkiye’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük iki mirasından biri olan partimizi birinci parti konumuna yükselttik. Yıllardır hasret duyduğumuz Türkiye haritasını seçim akşamı bu sefer biz kıpkırmızı gördük. Aydın’da, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile Kuşadası’nda Belediye Başkanımız Ömer Günel ile birlikte büyük başarılara imza attık. Türkiye’nin dört bir yanında belediye başkanlarımızın başarılı çalışmaları ve partimizin temsilcilerinin mücadeleleri ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir diğer büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nde yeniden iktidar yapacağız. Bu kapsamda aday olan arkadaşımız Tuğçe Ölkü’ye başarılar diliyorum" dedi.

Chp Kusadasinda Tugce Olku Ruzgari Esti 495951 E2D81Bbf0Cf0C29890F501A02B44F800

"KUŞADASI TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR SİYASET ANLAYIŞINA SAHİP"

'Kuşadası’nda bir demokrasi şöleni yaşıyoruz’ sözleri ile konuşmasına başlayan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’te, konuşmasının devamında, "Artık gençlik kollarımızın, önümüzdeki süreçlerde seçim zamanlarında bir araya getirdiğimiz o canla başla çalışan, daha ideolojik bir alt yapıya dayanan ve parti ilkelerini ön plana çıkartan bir gençlik olmasını arzu ediyoruz. Kuşadası siyaseti aktif bir siyaset. Aydın’a ve Türkiye’ye örnek olan bir siyaset anlayışına sahip. Önümüzdeki dönemde gençlik kollarımızın daha güçlü bir yapıyla çalışacaklarına inanıyorum" dedi.

Chp Kusadasinda Tugce Olku Ruzgari Esti 495951 Ffbecb29B82167Baeb148C6093Cafd01

"BU ENERJİ İLE ÖNÜMÜZDEKİ İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ"

Toplantıda söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ‘Biz bu enerji ile önümüzdeki ilk genel seçimde iktidar olacağız’ diyerek başladığı konuşmasına, "İktidar olduğumuz zaman Türkiye’nin özlemiş olduğu o özgür, dinamik ve haktan hukukta yana olan iradeye sahip olacağız. Bu saatten sonra yapılacak her seçim bizim için çok önemli. Biz artık daha ideolojik, partinin hedeflerine kilitlenmiş ve bu siyasetin içinde neden olduğumuzun farkında olarak faaliyet göstermeliyiz. Türkiye’de her şeyin yozlaştığı ve gerçek amacını kaybettiği bir süreçte maalesef siyasette amacını kaybediyor. İktidarda olan siyasi partinin yürütmüş olduğu yöntem ve siyasi düzen artık her şeyin böyle olması gerektiği gibi bir fikre kapılmamızı sağlıyor. Ama öyle değil. Doğru olan, 100 yıllık bir çınar olan partimizin yıllardır ortaya koymuş olduğu Altı ok ilkesinin çerçevesinde şekillendiğinde siyasetin gerçekte ne anlama geldiğini hepimizin daha iyi idrak edeceğini düşünüyorum. Bu bağlamda, Tuğçe kardeşime hayırlı olsun diyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Chp Kusadasinda Tugce Olku Ruzgari Esti 495951 24E20411Caf099B1B64F549Aa087987D

"SESİMİZİ KISMAYA ÇALIŞANLARA ‘ARTIK YETER’ DEMEK İÇİN GELİYORUZ"

‘Kuşadası CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’na neden adayım’ sorusu ışığında sözlerine başlayan CHP Kuşadası Gençlik Kolları yeni Başkanı Tuğçe Ölkü, konuşmasına, "Türkiye Cumhuriyetinin demokratik, laik bir hukuk devleti olduğunu gençliğin yüksek sesiyle haykırmak için. İnsanca yaşam hakkımızı elimizden alan iktidara Kuşadalı genç arkadaşlarımın enerjisiyle dur demek için. Ağaca, doğaya, hayvana, çocuğa, gence, kadına kısaca güzel olan her şeye düşman, gençliğimizi çalan iktidara yeter demek için. Bizleri sosyal yaşamımızdan, en temel haklarımızdan, gelecek hayallerimizden mahrum bırakan, bir kitap almayı, bir kahve içmeyi, bir müzik dinlemeyi bile bizlere çok gören bu kara düzeni sonlandırmak için.23 yıldır tek başlarına yönettikleri güzel ülkemizi, içinde bulunduğu yokluktan, yoksulluktan; açmazdan, çıkmazdan; umutsuzluktan, çaresizlikten çıkarmak için. Bizleri görmezden, duymazdan gelenlere; tıpkı Gezi Parkı’nda, tıpkı 1 Mayıslarda, 8 Martlarda olduğu gibi gaz bombalarıyla, plastik mermilerle düşman ülke askerine saldırır gibi üzerimize gelenlere; internet erişim engelleri, yayın yasakları gibi çağ dışı yöntemlerle sesimizi kısmaya çalışanlara karşı “artık yeter” demek için adayım. Hep birlikte gür bir sesle, ‘Gençlerin söyleyeceği bir söz var ve söylemeye geliyoruz" diyerek o yumruğu bugün burada masaya vuralım’ sözleriyle devam etti.

Chp Kusadasinda Tugce Olku Ruzgari Esti 495951 54480675Dcf989Bfaf6309Df0D2Ed94E

Muhabir: AYLİN ESER