Başkan Yetişkin’den Gülşay Durbay’a destek Başkan Yetişkin’den Gülşay Durbay’a destek

Didim’de eski eşi tarafından öldürülen Sibel Aygan, CHP Didim İlçe Kadın kollarınca unutulmadı. İlçe binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP’li Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Belediye Başkan yardımcısı Aydan Aşık Turgut, CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülcan Doğan, CHP’li Kadın meclis üyeleri ile kadın kolları üyeleri katıldı.

Chp Didim Kadin Kollarindan Ayganin Oldurulmesine Tepki 508287 951892Dd36779261B4D2A1C489F2915B

Basın açıklaması öncesinde konuşan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, eski eşi tarafından öldürülen Sibel Aygan’ın acısının taze olduğunu belirterek, “Didim’in ilk kadın belediye başkanı olarak bizler öncelikle evimizde, komşumuzda yöremizde kimler varsa örgütlenip kadın ve çocuk cinayetlerine hayır diyebilmek için neler yapacağımız karar verip bir eylem yapmalıyız. Bunu da Didim’de başlatmalıyız. Kadına cinayete Didim’den dur diyeceğiz. Tüm şiddeti normal hale getirdiler. Her şeyi geçelim öldürmeyi de normalleştirmeye çalışıyorlar. Bu konuda duyarlılık gösteren İlçe Kadın kollarımıza ve örgütümüze teşekkür ediyorum. Bizlerde lütfen haklarımıza sahip çıkalım.”dedi.

Chp Didim Kadin Kollarindan Ayganin Oldurulmesine Tepki 508287 0505Da3A9743634B50Dc52C3Fca1402C

CHP Didim İlçe Kadın Kolları başkan yardımcısı Göknur Kiziroğlu tarafından okunan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi; “Kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin İstanbul Sözleşmesinden bir gecede ve tek bir kişinin emriyle vazgeçerken siz iktidar bu katledilen kadınları hiç düşündünüz mü? Umursadınız mı? Kadın cinayetleri politiktir dediğimizde tam da kastettiğimiz budur. Tam da bu nedenlerle bu katliamların suç ortağısınız. Kadın cinayetleri durdurulsun platformunun açıkladığı verilere göre 2024 ün ilk 8 ayında 280 den fazla kadın katledilmiş 50 den fazla şüpheli kadın ölmeleri gerçekleşmiştir. Üstelik intiharları ve kayıp vakaları bu sayılara dâhil etmiyoruz. Kadına şiddeti önleme ve engelleme için TBMM de verilen tüm önergelerin komisyonlara ret oyu veren AK Parti ve MHP iktidarının tüm üyelerinin bu cinayette sorumluluğu vardır.” Diyerek, Aygan’ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Chp Didim Kadin Kollarindan Ayganin Oldurulmesine Tepki 508287 Ad9Fe8Ecdd329Cfe3Ffe3D4Ad3709E30

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN