Partisinin kurtuluşunun yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen törene katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, yapılacak ilk genel seçimlerde CHP’nin iktidar olacağını söyledi. Yeni eğitim öğretim döneminin başladığını hatırlatarak, çocukların büyük bir kısmının okula aç gittiğini dile getiren Başkan Çerçioğlu, Narin Güran cinayetine ilişkin sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti'de şok istifa! Sosyal Medyadan duyurdu İYİ Parti'de şok istifa! Sosyal Medyadan duyurdu


Aydın halkına, yerel seçimlerde kendilerine verdiği destek için teşekkür eden Başkan Çerçioğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi, birinci parti konumundadır. Sayın genel başkanımızın da ifade ettiği gibi yapılacak ilk genel seçimlerde iktidar olacağız. Bu yolda da değerli il başkanımız, ilçe başkanlarımız ve tüm CHP Örgütü ile beraber, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabi burada belediye başkanlarımıza, bizlere, hepimize iş düşüyor” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ OKULA KARNI AÇ GİTMEKTEDİR”

Yeni eğitim öğretim döneminin başladığını hatırlatan Başkan Çerçioğlu, şunları kaydetti: “Bugün okullarımız açıldı. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Ama içimiz buruk. Neden derseniz? İstatistiklere göre çocuklarımızın büyük bir kısmı, okula karnı aç gitmektedir. Elbette ki bu hepimizi çok üzmektedir. Ama Cumhuriyet Halk Parti’li belediyeler, bu konuda da elinden gelenin en iyisi yapmaktadır.”

“EN AĞIR CEZA VERİLMELİ”

Diyarbakır’da yaşanan ve tüm Türkiye’yi sarsan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çerçioğlu, “Bugün her evde bir cenaze var. Bugün üzüntümüz çok fazla. Tabi ki biliyorsunuz, bu konuda çok fazla konuşamayız. Yargılama süreci devam etmektedir. Ama her evde bir cenaze var. En ağır ceza verilmeli. Asla, kata üstü örtülmemeli. Aynı şekilde kadın cinayetleri de böyle. Kravatını, ceketini takıyor, iyi hal indirimi. Bunu ilk defa söylemiyoruz, belki yüz, belki bin defa söyledik. Ama ben bütün evlere ateş düştü diyorum” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİMİZİ KORUYAMAYIZ”

Aynı zamanda Aydın Barosu eski başkanı olan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin de, söz konusu cinayetin infial uyandırdığını, cinayetle ilgili dahili olan ve olayı gizlemeye çalışan kim varsa en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi. Yetişkin, “Hepimizin malumu. Küçük bir kızla ilgili durum var. Çocuklarımızı korumazsak, maalesef ki geleceğimizi de koruyamayız. Ondan dolayı bu bize örnek olmalı. Bu dosya en ağır ceza alıncaya kadar sonuna kadar takip edilmeli. Biz de takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
 

Muhabir: EMRAH DİNÇER