Cahil insanlara ait özellikler

Abone Ol

Alim bazı şeyleri bilir, cahil ise her şeyi… - Ahmet Hamdi.
Bu tür insanların en belirgin özelliği tabi ki her şeyi bilmeleridir. Kendilerini küçük göstermemek için hayatta bilmiyorum demezler. Beden dili hayatta yalan söylemez. Mimikleri ve bakışları bu konu hakkında hiçbir şey bilmediğini belli eder. Ama nezaketen bozuntuya verilmeyip sohbete devam ederiz. Aynı davranışı sizin karşınızdaki kişi yapar mı bilmem, o onun karakterine bağlı. Her şeyden önce onlar için menfaat önce gelir.
Aldanma insanların samimiyetine!, Menfaatleri gelir her şeyden önce. “Vaad etmeseydi Allah cenneti; O’na bile etmezlerdi secde.” - Mehmet Akif Ersoy
Savunma modu sonuna kadar açık olur. Çünkü ne kadar çok az bilirsen, o kadar şiddetle savunursun! Sanki dünyayı onlar yarattı, kendilerini öyle görürler. Kendilerini öve öve bitiremezler. EGO’ları batsın! Sinirli kelimeyi yani ‘Cahil’ kelimesini kullanın, kırılmadan geçemezler. Atalarımız ne demiş; ‘İki düşün, bir söyle.’ Daha da eklemişler ‘Boş teneke çok ses çıkartır’ En sinir bozucu durum da ironi yapıp, sizi cahillikle itham edebilirler. Cevap verirseniz yanıtı daha çok sinir bozucu olabilir. Cevap vermezseniz kabul etmiş gibi görünürsünüz ve malum kişi yeni bir atak başlatır. Değişime asla açık değillerdir. On numara kariyeriniz olsun. Uzmanlık alanınız, tahsiliniz, alıntı yaptığınız kaynaklarınız onun karşısında önemli değildir.
Kendilerini gururla ifade edebilecekleri bir özellikleri olmadığı için, din ve milliyet gibi bütünleştirici özelliklere sırtını dayarlar.
Ek olarak o tür kişilerin diğer özellikleri de; Empati yoksunudurlar. Ahlak dersi vermeyi çok severler. Kibar insanları zayıf görürler.
ve kahramanımızın klasik bitirişi; 'çok düşünme bunları, kurcalama. Boşver!'
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla!