Tüm yurt genelinde olduğu gibi Karacasu'da da çözülmeyi bekleyen sokak hayvanları konusunda Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı neler yapacaklarını muhtarlara anlattı. Muhtarlar günü sebebiyle düzenlenen kahvaltıde muhtarların aktardığı sorunlardan biri olan sokak hayvanları konusunda son gelişmeleri paylaşan Büyükyapıcı, yeni barınak yaptıklarını dile getirdi.

Buyukyapici Sokak Hayvanlari Konusunda Yapacaklarini Anlatti 513756 9B388D49C749876B96F2F17Ef1F6F120

Bu konuda bilgi veren Büyükyapıcı, "Geçen meclisimizde karar çıkardık. Yasaya uygun hareket etmek durumunda kalıyoruz. Biliyorsunuz hayvanseverler bu konuda gereğinden fazla titiz davranıyor. Topladığımız her hayvanın önüne yatıyor, bizi şikayet ediyorlar. Toplamazsak da kadınlarımız, çocuklarımız çok korkuyor. Çaresiz bir durumdayız. Tüm Türkiye'de olduğu gibi. Geçen meclisimizde 3 kişilik toplama ekibi oluşturulması kararı aldık" dedi.

Polat Kardeşler, tekrar gözaltında Polat Kardeşler, tekrar gözaltında

Buyukyapici Sokak Hayvanlari Konusunda Yapacaklarini Anlatti 513756 Ecefd68B47Ca5Bb8158F9C135F9A02A8

BARINAK YAPILIYOR

Büyükyapıcı, bu konudaki sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bir tane de veteriner ayarlıyorum. Yazır yolu üzerinde hayvan pazarının olduğu yeri komple çitlerle çeviriyoruz. 3-4 gündür işçilerimiz çalışıyor. Barınak yeterli değil, buraya barınak yapıyoruz. Kısırlaştırma yapamasak bile çiftleşmelerini engellemeye çalışağız. Yerimiz hazır oluyor, bir haftaya kadar toplama çalışmalarımız başlayacak. Önceki dönemde biliyorsunuz hayvan pazarının yeri değişmişti. Vatandaşımız pek rağbet göstermemişti. Eski hayvan pazarının olduğu yeri düzenleyip burada hizmet vereceğiz."

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK