Belediye Meclis gündemi bitmeden norm kadro konusu konuşulurken Büyükyapıcı'nın borçlar konusunda verdiği demeci hatırlatan MHP'li Mehmet Gümüş, "Basın açıklamanızda duyduk. 4 ayda 34 milyon gibi bir borç ödemişsiniz.Haziran Meclisinde söylemiştiniz. Ataeymir, Yenice ve Yaykın'da birim kurulacak demiştiniz. Ataeymir'de Mezarlıklar Müdürlüğü, Yaykın'da Kırsal Hizmetler Müdürlüğü oluşturuldu. Bu birimlerin başına bu arkadaşlar mı geçecek. Bir hastamız vardı. iyileştiğini söylüyorsunuz. Çok kısa bir sürede bu kadar nasıl oldu" ifadelerini kullandı.

Buyukyapici Borclari Odemek Icin Canimizi Disimize Takiyoruz 493536 B028815D15A59A9D1A067E03F0E0Ea2B

"ÖDENEN BORÇ 19 MİLYON LİRA"

Büyükyapıcı, "Şu meclis toplantısı bitsin ben size açık açık anlatayım. Her toplantıda bu muhalefet beni yoruyor. Sorduklarınızın gündemle ilişkisi var mı? Arkadaşlarımız geldiler ne güzel konuştuk. Değerlendirme yaptık. Siz ne yazık ki sadece muhalefet yapmaya geliyorsunuz" dedi.

Gündem bittikten sonra açıklamalarda bulunan Büyükyapıcı, "Gündeme ilave edeceğiniz bir konu yoksa Mehmet kardeşimizin sorusunu yanıtlamak istiyorum. Gündemi kapatıyorum. Bu güzel katılımlarınızdan dolayı hepimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi gelelim Özgür kardeşimize, Ses Gazetesine verdiğimiz demece. Konu oradan kaynaklandı sanıyorum. Veriler elimde hala getirtebilirim. 4 ay içerisindeki gelirimiz 36 milyon lira. Bu rakamı muhasebemizden alıyoruz. Hepiniz gidip bakabilirsiniz. Bunun yalanı yok, yanlışı yok. 'Ne kadar gelirimiz var, ne kadar ödeme yapmışız bana getirin' dedim. 'Ben basına demeç veriyorum. Net rakamlar söyleyelim' dedim. Gördük mi dört ay boyunca 36 milyon liralık gelir elde etmişiz. Gelirlerin nereden nasıl geldiğine elimizde dökümlerle baktık. Biz 34 milyon liralık borç ödedik demiyoruz. Gazeteyi doğru okuyun. Kardeşimiz doğru yazmış. 34 milyon lira ödeme yapılmış. 34 milyon liralık ödemenin içinde rakamlarıyla yazmış kardeşimiz net. Konuştuklarımızı biliyor evrakları gördü. 34 milyon lira giderimizin içinde 19 milyon lirası geçmiş döneme ait borç ödemesi. Bu 19 milyonluk borç ödemesinin neler olduğunu da birkaç ana başlığı ile söyledik. Siz başarı diyorsunuz. Biz daha başaramadık bu işi. Ben açık söyleyeyim 4 ayda 20 milyon lira borç ödemek demek ayda 5 milyon lira borç ödemek demektir. 80 milyon liraya yakın borcum var benim. 80 milyon lira borcu 5 milyon lira ödeyerek bir yılda bitiremem. 6 ay-1 yıl demeden ben bu borcu bitireceğim. Bu memlekete hizmet edeceğim. Hizmet de başladı. Ne olur okuduğunuza doğru bakın. Rakamlarla konuşuyorum, veriler orada" dedi.

Buyukyapici Borclari Odemek Icin Canimizi Disimize Takiyoruz 493536 9D2Acbdc8Df3617C654Ee654E04E46Da

"BAŞARAMAZSAK HEPİMİZİN BAŞARISIZLIĞIDIR"

Sözlerini sürdüren Büyükyapıcı, "Hiç kimsenin hakkı kimseye lazım değil. Canımıza dişimize takıyoruz. Şu an giderleri kıstık öyle gidiyoruz. 20 milyon borç ödedik geçmişe dönük ama bugün aldığımız hizmetlerin ödemeleri arkaya sarkıyor. Daha verimli değil. Hiçbir arsa satışının burada payı yok. Olayı doğru değerlendirin nerelere çekiyorsunuz. Samimi iseniz ciddi iseniz herşeyimin açık arkadaşlar. Lütfen bakın sizler bizim meclis üyesimizsiniz. Muhasebecimiz tek bir evrak vermiyorsa size bana söyleyin. Ben ne gerekiyorsa yapayım. Gelin sorun. Bu memleket bizim. Biz meclis üyeleri olarak buraya seçildiysek belediye başkanı olarak buraya seçildiysek bu olay başarılmazsa bu bir tek benim başarısızlığım olmaz. Siz hepiniz başaramamış olursunuz. Hangi partili olduğumuza bakmaz insanlar. Ne olur Mehmet bey. Her toplantıda bunu anlatmaktan yoruldum" dedi.

Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı

Buyukyapici Borclari Odemek Icin Canimizi Disimize Takiyoruz 493536 D23F1A68Bd31C1548A6233Acbe1Acfdc

"DAHA DÜN SGK'DAN İCRA GELDİ"

'Borç abartılıyor mu' şeklindeki iddialara değinen Büyükyapıcı, "Borcun abartıldığı yok. 62 milyon 500 bin lira faturalandırmış borçlarımız vardı. Bunların dışında işçilerin tazminatları yoktu bunun içinde. Bahçeköy'deki ceza yoktu bunun içinde. İnanın daha dün sigortadan icra geldi arkadaşlar. Sigortadan icra gelir mi ya. Taksitlendirilen KARBEL paraları düzenli ödenmemiş, o sebeple gelmiş bu icra. Ben bunların hepsini sineye çekiyorum. Hiçbirini gündeme getirmiyorum. Ama her gündem bunları anlatmaktan yoruldum. Ben artık dert anlatmak istemiyorum. Çözdük demek istiyorum. Biz sorun çözmeye geldik. Sorun yaratmaya gelmedik. Her meclis bunu konuşmak beni yoruyor, üzüyor. Rica ediyorum odama gelin müdürleri çağıralım. Ne istiyorsanız sorun. Siz gidin bizzat müdürlere sorun" şeklinde konuştu.

Mehmet Gümüş ise, "Ben her türlü yardıma varım ama bunları sormak da benim hakkım" ifadelerini kullandı.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK