Aile Hekimi Dr. Jen Caudle, birçok insanın ya tamamen yıkamayı atladığı ya da düzgün temizlemediği vücut parçaları olduğunu söyledi.

Dr. Caudle, sosyal medyada paylaştığı bilgilerde vücut parçalarını temizlemenin büyük bir önem taşıdığına dair uyarılarda bulundu ve bu durum, binlerce kişinin dikkatini çekti.

Ekran Görüntüsü 2024 07 21 200637

Birçok insanın, öncelikle vücudunun ön bölümünü yıkamaya daha çok odaklandığını, fakat aslında sırtın da yıkama için büyük önem taşıdığını dile getiren Dr. Caudle, sadece şampuanın ve duş jelinin vücudunuzdan akmasının yeterli olmadığını dile getiriyor.

Ayrıca doktorun bazı insanların özellikle atladığı bir bölüme vurgu yapıyor Dr. Caudle. "Göbek deliğinin" kimsenin önemsemediği bir bölge olduğunu söyleyen doktor, bu bölgenin en çok bakteri biriktirebilen yerlerden biri olduğunu dile getirdi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 21 200656

Kulakların çevresinin aynı zamanda az yıkandığını belirten Dr. Caudle, kulak kanalının da yeterince iyi temizlenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Dizlerin arkası ve boynun da yıkanması gerektiğine dikkat çekiyor. Duşta genellikle bu bölgelerin de unutulduğunu belirten uzman, şaşırılacak rakamda birçok insanın bu bölgeleri yıkamayı atladığını dile getirdi.

Aydem duyurdu: Aydın'da 4 ilçede elektrik kesilecek Aydem duyurdu: Aydın'da 4 ilçede elektrik kesilecek

Yalnızca sabunla değil, düzenli şekilde lif kullanımının da önemini vurgulayan doktor, doğru lif tercihi ve düzenli kullanımla olası bir enfeksiyon riskinden ve bakteri birikiminden de kurtulabileceğinizi dile getiriyor.

Kaynak: SABAH