Son dönemde reel sektörün en önemli başlıklarından biri olan enflasyon muhasebesi konusunda ekonomi yönetimi küçük işletmeleri dışarıda bırakan bir düzenlemeye gitme kararı aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altındaki işletmelerin 2024 ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacağını açıkladı.

Ulken Uyelerimizin Sesine Ses Oluyoruz 499231 E96F250B9A4A1666A620225Ec9B96560

Bakan Yumaklı paylaştı: Aydın'dan sınırları aşan 4. ürün oldu Bakan Yumaklı paylaştı: Aydın'dan sınırları aşan 4. ürün oldu

KÜÇÜK İŞLETMELERİN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Enflasyon muhasebesi konusunda TOBB Başkanımız Rıfat Hisarciklioglu önderliğinde uzun süren görüşmelerimiz neticesinde, 50 Milyon TL altında yıllık ciro yapan Üyelerimiz kapsam dışında bırakıldı. Ülke genelinde 1,5 Milyon mükellefin konu özelinde sorunu çözülmüştür. İş dünyamızın taleplerini ve önerilerini dikkate alan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve ekibine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI ÇÖZMEK ASLİ VAZİFEMİZ”

Ülken, “Türk Özel Sektörünün daralan ekonomik süreçte yaşadığı tüm sorunlarını dile getirmeye, hükümet nezdinde takip ermeye ve çözülmesi için asli vazifemiz olan Üyelerimizin sesine ses olmaya devam edeceğiz” diyerek AYTO üyelerine alınan kararın hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ