Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında gündemle ile ilgili soruları yanıtlayan Tetik, son zamanlarda çok merak edilen makam araçlarını niçin kullanmadığını sorusunu yanıtladı.

CEVABI ŞOK YARATTI

Tetik, belediye bünyesinde 3 makam aracının bulunduğunu hatırlattı.

Makam aracıyla Ankara’ya doğru yola çıktığı anısını anlatan Tetik, otomobilin arızalanması nedeniyle Afyon’da yolda kaldığını, başka bir araçla yola devam ettiklerini söyledi.

Baskan Tetik Neden Makam Araci Kullanmiyor Verdigi Cevap Sok Etkisi Yaratti 489484 Db1D583887839638Dd03E02C18218146

“İKİ OTOMOBİL İKİSİ DE SIKINTILI”

Otomobilin durumuna ilişkin personelinden aldığı bilgileri aktaran Tetik, “Bu araç niçin yolda kaldı diye sordum. Bu otomobilin motoru değişti dedi. Bunu gayet doğal karşıladım, her vatandaşın başına gelebilir dedim. Tekrar aracı tamir ettirmelerini istedim.” dedi.

Tetik yaşanan sancılı süreci, “Yine diğer otomobilimizle bir yere gidiyoruz, onun da direksiyonu dönmüyor, freni tutmuyor. Bu sefer de tamirden getirilen otomobili kullanmaya devam ettim, onunla da yine Ankara’ya Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına giderken Kuyucak’ta yolda kaldım. Utana sıkıla sanayiye girdik, yine araç değiştirerek yola devam ettik.” ifadeleriyle anlattı.

Aydın'da atlı fener alayı yürüyüşü Aydın'da atlı fener alayı yürüyüşü

MOTOR NUMARASIYLA RUHSAT NUMARASI FARKLI ÇIKTI

Belediye olarak tasarruf tedbirleri genelgesine uymak zorunda olduklarını aktaran Tetik, “Genelgeye baktığımızda yeni araç alamıyoruz. Ankara’ya dilekçemi yazdım. 3 aracım var, 3’ü de çalışmıyor, kamu zararı var notunu düştüm. 3’ünü satalım, bir tane iyi araç alalım diye belirttim. Devlet büyüklerimiz buna izin verir diye düşündüm. Araçların ekspertiz raporlarını da gönderdim. Kusurlu mal satmak, bize yakışmazdı. Gelen haberle beynimden vurulmuşa döndüm. Motor numarasıyla ruhsattaki numara farklı. Sandık motor kavramını ilk kez duydum. Dedim ki, bu da incelensin. Sıfır motor nasıl arızalanır? Takılan motorun 700 bin kilometrede olduğu anlaşıldı. Diğer otomobilin de motor numarasıyla ruhsat numarası farklı. Hiç kimseyi suçlamıyorum ama böyle bir şeyi kabul edemem. Sayın başsavcımızla görüştüm ve her iki otomobildeki malum duruma ilişkin inceleme başlatılmasını talep ettim. Araçlarımız emniyet bünyesine alındı ve onları kullanmamız şu an mümkün değil. Volkswagen Caravelle olan aracımızın motorunda sorun yok ancak frenleri tutmuyor. O da şu an tamirde. Onu yaptıracağız. Fiyat bekliyoruz. O yüzden kendi aracımı kullanıyorum.”

Tetik motoru değiştirilen araçların ödemelerine ilişkin belge ve faturalarının bulunduğunu, konunun hukuki çerçevede kapsamlı olarak değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR