Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, ilçedeki basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Başkan Gençay’a Başkan yardımcısı Aydan Aşık Turgut eşlik etti. Başkan Gençay bu tür toplantıları zaman zaman yapacaklarını ve gündeme dair konuları ele almak için toplandıklarını söyledi. Başkan Gençay soru cevap şeklinde geçen toplantıda Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin seçimi ve görevlerine ilişkin soruya yanıt vererek, DİTAB’ın içeriği ve meclisinden bilgiler aktardı.

“DİTAB BAŞKANI PROFESYONEL TURİZMCİ..”

DİTAB Başkanı Simge Kamacı’nın seçilme sürecine de değinerek “Bu birlik kendi arasında genel kurul yapıyor ve başkan seçiyor. Başkan olması için de illa meclis üyesi olmasının öyle bir şart yok. Didim’de turizm konusunda biliyorsunuz ki bir birlik sağlanamamıştı. Fuarlara gidiliyor, Turizm Derneği ayrı. DİTAB ayrı, Ticaret Odası ayrı, oteller ayrı, böyle çok sayıda, Herkes kendisi fuarlara hazırlık yapıyor. Didim'i tanıtım amaçlı katılım sağlıyorlardı. Ama Didim tek. Didim'deki tüm ögelerin de bir araya gelmesi lazım. Bunu bir araya getirecek tek yerde Didim Turizm Altyapı Birliği. Bu nedenle de biz Bütün katılan meclis üyelerinin beraber aldığı karar doğrultusunda bu işin profesyonelce yapan bir turizmci tarafından yönetilmesini istedik. Bunu yaparken de seçimi yaparken de Didim meclis üyelerinin gözetiminde seçim yaptılar. Simge Hanım da aday oldu. Simge Hanım'ı seçtik. İşinde, turizm içerisinde olduğu için. Maaş almıyor, maaş alması lazım ama yani orada görev yapanların maaş alması yasak. Oradaki çalışan arkadaşlarımız maaş alır. Onda zaten belediye görevlileri orada çalışan arkadaşlarımız. Bundan sonra Didim'in tanıtımı DİTAB üzerinden ve Didim'deki tüm bulunan STK'lar ve kurumlarla beraber hazırlıyoruz. Bundan sonraki tüm fuarlarda tek bir isim olacak.” dedi.

Baskan Gencay 95 Gunluk Hizmet Suresini Anlatti 484067 99Da283528E02Ca2Bdbd5Cdf1Ba3E64A

“BASINA DESTEĞİ YASAL ANLAMDA YAPIYORUZ”

Yerel basının desteklenmesi konusundaki soruyu da yasal olarak bilgilendirme yapan Başkan Gençay “2021 yılında da bir kararname çıkmıştı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi. Bununla ilgili yine tasarruf tedbirleriyle abonelikler yasaklanmıştı. Şu anda da tekrar Cumhurbaşkanı tasarruf tedbirleri yayınladı. Birçok şeyleri yasakladı. Yani şu anda bizim gerçekten hareket etmemiz konusunda bayağı zorlanıyoruz. Bu demek değil ki yerel basını biz dışarıda tutacağız. Sizin sorduğunuz maddi açı sanırım. Basın yayın kurumunda kaydı olmayanlarla ilgili yapamıyoruz yasak çünkü. Uymam gerekli kurallar var. Gazeteciler olarak siz gerekli tepkinizi koyarsınız ama bizim o kurallara uymamız gerekli.” dedi.

“YAZARLAR FESTİVALİ İPTAL EDİLMEDİ; FESTİVALİ YAYACAĞIZ”

Altınkum Yazarlar Festivalinin yerinin taşınmasıyla ilgili süreçle de konuşan Gençay “Ortalıkta çok fazla kirli bilgi dolaşıyor. Desteğimizi oradan çekmiş değiliz. Fakat bugüne kadar sizler de zaman zaman bunu hep dile getirdiniz ve yazdınız. Altınkum'da 1 ve 15 Ağustos tarihlerinde çok kalabalık oluyor. Çok yoğun bir orada insan kalabalığı var. Ne gelen yazarlarımız vatandaşlarla rahat sohbet edebiliyor, rahat kitaplarını imzalayabiliyor, ne de gelen misafirlerimiz rahat ediyor. Güvenlik problemi de var. Yani o alanda o kısımda çok fazla yoğunluk olduğu için bu konuda da bizim önlem almamız lazım ki daha önceden de bu konularla ilgili zaten hep dile getirildi bu sıkıntılar. Şimdi bununla ilgili burada yaşayan vatandaşlar da o etkinliğe katılmak istiyor. Sadece altınkumdan geçen vatandaşların uğrayacağı bir etkinlik olmamalı. Bunu daha fazla katılımın sağlanabilmesi daha rahat bir ortamda, Didim'e gelen tüm misafirlerimize sunabilmemiz için daha güzel bir ortama taşımak istedik. Tabii ki Altın Kum Yazarlar Festivali adıyla devam edecek. Hayri Bey'in de desteğini alacağız bu konuyla ilgili. Yok etmek gibi bir düşüncemiz de yok. Kent meydanında daha sağlıklı olduğunu sizler de göreceksiniz. Bunu yaymak Bir gün, iki gün Akbük'te, Akyeniköy'de, Akköy'de ki Akköy'de biliyorsunuz çok büyük bir kütüphanemiz var. Yani orada yapacağız, Apollo'nun orada. Yani bunları Didim'in her tarafına yayarak yapmamız gerekti ve daha güzel sanatçılarımızı ağırlamamız lazım. Bugüne kadar gelenler zaten öyleler. Hepsine de çok teşekkür ediyoruz verdikleri emek için. Ama bundan sonrasında daha iyini nasıl yapabiliriz? Onun için çalışıyoruz.” dedi.

Baskan Gencay 95 Gunluk Hizmet Suresini Anlatti 484067 83Cca83B9130Fa8D482Bda583753C574


“AMFİ TİYATRONUN RAPORUNU BEKLİYORUZ”

Didim amfi tiyatronun son durumuyla ilgili yöneltilen soruya cevap veren Gençay “ Yıkılma tehlikesi var mı? Yok. Onların hepsi efsane arkadaşlar. Göreve geldikten sonra yaşanılan olay gittiğimiz zaman Sanırım kullanılan malzemelerden kaynaklı bazı yerler dökülmüş, elektrik telleri açıkta kullanılması sırasında orada bulunan, faaliyet gösteren arkadaşlarımıza ve bize çok büyük zararlar oluşturacak konular vardı. Bunu da ihaleye verdiğimiz tüm işlerde, yapım işlerinde bunu yapan müteahhitin sorumluluğu 15 yıldır. Biz de dedik ki o dökülenleri zaten Didim Belediyesi onun parasını ödemiş. Oradaki masraflarla ilgili bir tespit yapmamız lazımdı. Bu tespiti yaptırdık. Bu tespitin hasar tespit raporu çıkarttırdık. Bununla ilgili mahkemeden tabii ki karar almamız lazım. Şu anda beklememizin nedeni bu raporların gelmesini bekliyoruz. O raporlar gelsin, desinler ki hasar şu kadar rakamdır. Biz de mahkemeye sunalım, diyelim ki biz bu hasarı onaracağız. Onardığımız rakamı da müteahhite rücu edeceğiz. Bundan dolayı raporları bekliyoruz. Geldiği anda zaten tekrar faaliyete devam edeceğiz.” dedi.

“DAHOT GÖRÜŞMEYE GELMEDİ”

DAHOT’un düzenlediği festivale belediyenin katkı sunmamasına yönelik kamuoyundaki eleştirilere de cevap veren Başkan Gençay etkinliğe belediyenin katkı sunmadığını dile getirdi. Festivalle ilgili kendisiyle bir görüşme yapılmadığını da kaydeden Gençay “Tamamen art niyetli ve siyaseten bu şekilde bir çalışma yürüttüler. Söyledikleri şeyler doğru değil. Orta şeyleri halka yansıttıkları olay da doğru değil. Ben de davet edilmedim. Belediye Başkanı olarak davet edilmediğim yere bir çiçek gönderdim o kadar... Benimle görüşülmediği için bu konuyla ilgili biz bu programı hazırlıyoruz. Nasıl yapalım diye bir çalışmayla ilgili bilgi verilmedi. Bizimle hiç görüşülmedi. Liste vermişler. Bunları biz bize verin. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Olamaz. O nedenle biz hiçbir faaliyete, hiçbir yapılan etkinliğe karşı değiliz. Aksine daha geliştirerek, daha çok insana ulaşarak yapalım istiyoruz bu etkinliği. “ifadelerine yer verdi.

Baskan Gencay 95 Gunluk Hizmet Suresini Anlatti 484067 8D85452A7Ec74D1Dfd8446E3D99Ad891

“FESTİVALLERE KARŞI DEĞİLİZ; GELİŞTİREREK YAPACAĞIZ”

13-14 Temmuz’da yapılacak Lavanta festivali için çalıştıklarını ve içeriğini kısa sürede halka duyuracaklarını belirten Gençay, katılımın arttırılması noktasında da çalıştıklarını kaydetti. Gençay “Hiçbir festivale, hiçbir tanıtıma, hiçbir etkinliğe karşı değiliz. Aksine benim özgeçmişimde hep vardır. Ben STK'lardan gelen bir insanım. Bugüne kadar da tüm hayatım boyunca Didim'deki tüm etkinliklerin öncüsü olmuşumdur. İçerisinde yer almışımdır. İptal etmek gibi, karşı koymak gibi kişilerle bizim muhataplığımız neden olsun veya karşı niye olalım insanlarla? Biz Didim için çalışıyoruz. Didim halkına da hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu konularda duyarlı bir insanım. Önümüzdeki süreç içerisinde de 30 Ağustos var, 1 Eylül Barış Etkinliklerimiz var, 29 Ekim var. Birçok etkinlikte bunları göreceksiniz, hep beraber yaşayacağız. Zeytin Festivali var mesela. Değil mi? Bir sene yapılır, bir sene yapılmaz. Bunu farklı mecralara çekerler. Halbuki biz zeytin memleketiyiz. Bunun hiçbir yere bağlı kalmaksızın Ziraat odasıyla beraber ki bunu yapan bir kurum kuruluş var. Onunla beraber bunu sahiplenerek devam etmemiz lazım. Dünya Didim'i seviyor projesi var. Neden Didim Belediyesi'nin öncülüğünde bugüne kadar daha geliştirerek yapmamış olduk? Bundan sonra bunların hepsini geliştirerek yapacağız.” dedi.

“VAKIFLAR İHALE EDİLİYOR”

Altınkum’da Vakıfların ait arazinin ihaleye çıktığını kaydeden Başkan Gençay, o araziyi belediye olarak talep ettiklerini, Didim Belediyesi olmazsa Aydın BŞB’ye verilmesi gerektiğini dile getirdi. Gençay arazinin sosyal donatılar, park ve çay bahçeleri gibi halkın kullanımına sunulması gerektiğini ifade ederek “İhaleye çıkılmış durumda. Bence Didim halkında kalmalı. Didim buna müsaade etmemeli diye düşünüyorum. Belediyenin orada evet bir payı var. Her şekilde o çözülebilir. İki gün sonra bakın arkadaşlar orası ihale edilirse sahiller halkındır. İki gün sonra oraya kimseyi koymayacaklar. İhale ettikleri insanlar orayı belki kapayacak. Öyle bir durum yaşanır.” dedi.

“DENİZ OTOBÜS SEFERLERİ ÖNEMLİ”

Deniz Otobüs seferlerinin başlatılması sürecini de memnuniyetle karşıladıklarını belirten Başkan Gençay “Deniz otobüs seferleri başladı. Şu anda iki büyükşehir belediye başkanları bu konuyla ilgili zaten protokolü imzaladıkları için biz Didim olarak çok fayda sağlayacağımıza inanıyorum. Çünkü havaalanından gelen karayolundan çok deniz yoluyla gelecek bize ve burada kalacaklar. Veya günübirlik Bodrum'dan daha çok gezilecek yer var Didim'de. Bu konuyla ilgili daha yeni olduğu için bir de çok planlı bir şekilde girmedi biliyorsunuz bu hayata. Yine turizmle ilgilenen arkadaşların tamamı bu konularla ilgili çalışma yapacaklar. Günübirlik turlar hazırlayacaklar. O tarafta da karşı kıyımızda da bunlar.” dedi.

“RUHSATTA ENKAZ DEVRALDIK”

Didim belediyesinde her dönem yaşanılan ruhsat sorununa da dikkat çeken Gençay “Belediyede ruhsatla ilgili enkaz devraldık. Zaten sürekli gündemdeydi bu konular; Biz de gerekli şekilde oradaki görevli arkadaşların yerlerini değiştirdik. Bir çoğu başka yerlere tayin istedi. O şekilde gittiler. İnşaat yapacak olan arkadaşlarımız ruhsatı almadan önce ön inceleme yaptırıyorlar.Hazırladıkları tüm projeleri getiriyorlar, ön incelemeden geçiyor. Sonra bizden onay aldıktan sonra projelerini çizip getiriyorlar. Eski su gibi çok fazla bekleme olayı yok çalışmalar devam ediliyor. Dijital ortama geçiyoruz artık. Hiç kimse eline dosyasını alıp da gelmeyecek. Süreç daha kısa olacak. Hazırlıklarını orada nelerin düzeltilmesi lazımsa projede onu dijital ortamda görecekler. İncelemeleri o şekilde olacak. Daha kısa süre içerisinde hep söyledim 10 gün içerisinde ruhsatınızı alacaksınız diye bu sistemi oturttuktan sonra evet 10 gün içerisinde ruhsatlarını alacaklar.” dedi.

Didimli öğrencilerden sokak hayvanları için farkındalık Didimli öğrencilerden sokak hayvanları için farkındalık

“YÖNETİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRDİK; PERSONELE BORCUMUZ YOK”

95 günlük görev süreciyle ilgili yöneltilen soruya yanıt veren Başkan Gençay “Didim’de yönetim anlayışı değişti. Halkla daha iç içeyiz. Halk daha çabuk ulaşabiliyor, dertlerini anlatabiliyor. Seçimden dolayı ilaçlama konusunda ihale yapılmamıştı; bayağı bir sıkıntı yaşadık. Hala yaşıyoruz bu konuyla ilgili. Bunu çözmek için çok hızlı kararlar verdik ve şu anda 15 Nisan'dan beri 24 saat arkadaşlarımız sürekli sahada. Didim küçük bir yer değil, çok fazla ulaşmamız gerektiği yer var. Otların biçilmesi, ilaçlamaların yapılması, yolların yapılması bunların her biri süreç isteyen işlem ve biz bunlar için kısa sürede ulaşabilmemiz için acil yardım ekipleri oluşturduk yol için.. Acil yapım ekibiyle biz gönderiyoruz onları yaptırıyoruz en kısa sürede. Kent Konseyi yeni seçim yaptı. Kent Konseyi'nin mahalli temsilciliklerinin oluşmasını bekliyoruz ki, Onlar mahalle temsilciliklerini oluşturduktan sonra muhtarların nezdinde zaten mahalle toplantılarına başlayacağız. Bir sokağın temizlenmesiyle ilgili bir kampanya başlattık. Didim temiz olsun kampanyası. Her Cuma biz bunu yapıyoruz. On altı mahallemiz tamamlandığı zaman bitireceğiz bu kampanyayı. Borçlu bir belediyeye devraldık biliyorsunuz ama şu anda toparlamaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın ücretlerini ödedik. Hiçbir borcumuz kalmadı. Önceliğimiz oydu.” dedi.

“ALTYAPISI YETERSİZ YERLER SATIŞTA”

Fevzipaşa mahallesinde devletin satışa çıkardığı yerlerden alınması gereken yasal payın özelleştirmeden dolayı alınmaması ve altyapı sorunuyla ilgili soruna dikkat çeken Gençay  “Bu konuda takibimiz var tabii ki bu çok önemli bir konu. Şimdi söylediğiniz gibi hem payımızı alamıyoruz. Altyapısı yeterli olmayan bir ilçeyiz. Altyapısı olmadığı için de sıkıntılarımız daha çok büyüyor. Bu işler, satışlar yapılmadan önce Didim Halkı'nın payının da verilmesi gerekli ki hizmet verebilelim. Biz de devam ediyoruz, takibini yapıyoruz zaten. Bu konuların çözümüyle ilgili gerekli görüşmeler de yapıyoruz. “dedi.

“KAMP VE KARAVAN YER TALEBİ”

Kamp ve Karavanlarla ilgili yaşanılan sorunlara dikkat çeken Gençay “ Ekonominin durumunu biliyorsunuz. İnsanlar gerçekten zor durumdalar. İnsanların bir de tatil yapmaya ihtiyaçları var. Bu yıl kadar çok çadır ve karavan görmedi Didim. Zabıta arkadaşlarıma ben teşekkür ediyorum. Şikayetler çok fazla. Biz gidiyoruz, çadırları kaldırıyoruz, karavanları kaldırıyoruz. Biz arkamızı dönüp daha belediyeye ulaşmadan onlar tekrar koydular. Şimdi cezaları da kesiyoruz. Bunlar caydırıcı olmadı. Bunların ihtiyaçları var ve çözüm üretilmesi lazım. Bu konuyla ilgili de kamp karavan yeri talebinde bulunduk. Onu mutlaka hayata geçirmemiz lazım. Altyapısını yapmamız lazım. Ve onlara da bir yer göstermemiz lazım. Çünkü ekonomik durum gerçekten kötü. Herkes otelde tatilini yapamıyor maalesef. Müracaatımı yaptım. “dedi.

“KOCABAHÇEYE KAHVALTI EVİ”

Didim’e bağlı Akköy’deki Belediye ait Seranın yan kısmındaki binanın kahvaltı salonu haline getirileceğini belirten Başkan Gençay “ Kocabahçe'de kahvaltı salonu açıyoruz. Uzun yıllardır ki atıl durumda duruyordu biliyorsunuz. Oradaki tesislerimiz. Şimdi ayın 10'unda büyük bir ihtimalle açılışını gerçekleştireceğiz. Yine beraber olacağız. Kahvaltı salonumuz olacak. Köy kahvaltısı yapabileceğimiz bir yer olacak.” dedi.
 

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN