Belediye Başkanlığındaki 3. Döneminde borçlu bir belediye devralan Büyükyapıcı yaşanan son gelişmeleri paylaştı. Muhtarlara verdiği bilgileri Ses Gazetesi okurları için anlatan Büyükyapıcı, "Yaklaşık 30 milyon lira civarında borcu ödemiş görünüyoruz. Bunların gayrimenkul satışı yaparak yapılması yönündeki yaptığımız çabalarda pek çok gayrimenkulü satışa çıktığımız halde bunlardan çok verim alamadık. Sadece iki tane gayrimenkul satışı gerçekleştirebildik. Bununla da 5 milyon lira gibi bir gelir elde etmiş olduk. 25 milyonu aldığımı önlemler, yaptığımız çalışmalar, kısıtlamalar ve ekonomik önlemler sayesinde şu ana kadar güncel olan borcun pek çok kısmını, hemen icra gelebilecek kısmını temizlemiş durumdayız. Daha rahatladık. Şimdi bankalara ve esnaflara olan ama acil olmayan borçlar var ama artık icra gelebilecek, sorunlu borçlarımız kalmadı çok şükür. Bundan sonra önümüzün daha açık olduğunu, bu hamlelerle daha güzel günlere doğru gidebileceğimize yürekten inanıyorum" dedi.

Aydın’da umre hazırlık seminerleri düzenlendi Aydın’da umre hazırlık seminerleri düzenlendi

Baskan Buyukyapici Belediyedeki Son Gelismeleri Anlatti 514852 209138315E6D83B015A27679Ce0D1D63

"DAHA GÜZEL GÜNLERE GİDECEĞİZ"

Sözlerini sürdüren Büyükyapıcı, "Elemanlarda ve bütçede yaptığımız tasarruf tedbirlerinin yanı sıra üretim için de çok fazla para harcayamadık. Bunun yanında kendi aldığımız acil olan malzemelerin ödemelerini bile öteleyerek güncel olan eski kalan borçları ödeme konumuna gittik. Çünkü icra geldikten sonra artı çıkacak masraflar bizi daha da zor durumda bırakacaktı. Şu an aldığımız önlemlerle ve yaptığımız tasarruf tedbirleri ile bu konuma geldik. İyi bir hızla gittiğimizi aldığımız bu tedbirler doğrultusunda daha güzel günlere gideceğimize inanıyorum" dedi.

PERSONEL KONUSU

Personel konusunda bilgi veren Başkan Büyükyapıcı, "Personel konusunda biraz şanslı olduk. 10'a yakın personeli zaten kendileri giderken alıp götürmüşlerdi. Bunlar biz gelmeden ayrılmıştı. Bir kaçı da bizimle uyum sağlayamayıp verdiğimiz görevleri beğenmedikleri için 2-3 kişi de öyle gitmişti. 10-12 tane verimsiz görülen personelin bile çıkmış olması bize bir soluk alma şansı getirdi. Tabi bunların tazminatları ve diğer yükleri gelecek ama verimli çalışmak hepsinden önemli. Yukarı hiçbir personel almadım. Yukarıda çok fazla şişkinlik var. Temizlik işleri ve fen işleri için personel aldım. Parke döşeyecek, duvar örecek, fayans döşeyecek belediyenin asıl ihtiyacı olan personellerden emekli olanlar oldukça hep yukarı personel alınmış. Sahadaki işlerde usta ve işçi olarak kullanabileceğimiz personel alımı yaptık. Bu açığı kapatmaya çalıştık. Parke döşeme işlerinin işçiliği dahi daha önceden ihaleyle yapılıp belediyeye ekstra yük getirirken şimdi kendi bünyemizde yapıp maliyetleri azaltıp daha fazla iş üretmemize sebep oldu" şeklinde bilgi verdi.
 

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK