Türkiye’nin, sıcakların büyük rol oynadığı orman yangınları başı adeta dertte. Ülke genelinde anız, arazi yangınları ile başlayan ufak çaplı yangınlar saniyeler içerisinde büyüyerek orman yangınına dönerken, ekiplerin canla başla mücadelesi devam ediyor. 

YANGINLARA DİKKAT ÇEKTİ
Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak, il genelinde etkili olan orman yangınlarına karşı anız yakılmaması uyarısında bulundu. Anlıak, son günlerde Aydın çevresinde ve özellikle Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10’u ağır 44 kişinin yaralandığına dikkat çekti.

Baskan Anliak Ciftcileri Uyardi Aniz Yakmayin 480884 2441442B4681B113564Fd88D9Fe8C86D

GENELGE YAYINLANDI
Aydın Valiliğince yayımlanan genelge doğrultusunda da hububat hasadı sonrası anız yakmanın yasak olduğunu anımsatan Başkan Anlıak, yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi. 

TOPRAĞA ZARARLI
Başkan Anlıak, çiftçileri yangınlara karşı duyarlı olmaya davet ederken, anız yangınlarının toprak ekosistemini bozduğunu ve çevresindeki tarım arazileri için risk oluşturduğunu belirtti. Anlıak, anız yakılmasının doğaya ve çevreye büyük zararı olduğunu kaydetti.
 

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR