Türkiye’nin 21,5 milyon ton süt üretimine sahip olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sanayi tesislerinin bu sütten daha fazla pay aldığını belirterek, hem iç pazarın ihtiyaçlarını karşılamak hem de ihracat hedeflerine ulaşmak için daha fazla süt ve süt ürünleri üretmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yumaklı Çiğ Süt Hedeflerini Açıkladı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bulunan Tarım Kredi Süt Ürünleri AŞ tesislerini ziyaret eden Bakan İbrahim Yumaklı, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak şu bilgileri paylaştı:

Aydem duyurdu: Aydın'da 5 ilçede elektrik kesilecek Aydem duyurdu: Aydın'da 5 ilçede elektrik kesilecek

Daha fazla süt ve süt ürünleri üretilmesiyle hem iç pazarın ihtiyaçlarını karşılamayı hem de ihracat hedeflerine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yumaklı, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Türkiye genelinde dört fabrikası bulunduğunu ve bu sayıyı artırmak için planların devam ettiğini söyledi.

Süt Piyasasında İncelemeler Başlatıldı

Türkiye’de süt üretiminin her geçen gün arttığını belirten Yumaklı, süt piyasasına dair yapılan incelemeler hakkında şu bilgileri aktardı:

Bakan Yumaklı, sanayi ve üreticilerle yoğun temas halinde olduklarını ifade ederek, son zamanlarda, özellikle de son 2-3 haftalık dönemde bazı sanayi tesislerinin geriye dönük faturalar düzenleyerek üreticinin gelirini azaltma ve fiyatları düşürme faaliyetlerinde bulunduklarını tespit ettiklerini açıkladı.

Yumaklı, yapılan incelemeler sonucunda, üreticinin sütünü değerinde alarak tüketiciye en uygun şartlarda ulaştıran sanayi kuruluşlarıyla ilgili herhangi bir olumsuz görüşlerinin olmadığını, ancak fırsatçılık yaparak ortamı kendi menfaatlerine dönüştürmeye çalışanlara karşı inceleme başlattıklarını belirtti. “Bu amaç doğrultusunda hareket ederek, üreticileri hem bizim hem de Ticaret Bakanlığımızın incelemesi altında tutacağız. Gereken ne ise her iki bakanlık olarak gerekli yaptırımları uygulayacağız” diye ekledi.


 

Editör: Ömer Araz