Mersin'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, bu platformların Türkiye'nin demokratik değerlerine uygun hareket etmediğini vurguladı.

İncirliova Muhtarlar Derneği’nde ‘Yıldızer’ dönemi İncirliova Muhtarlar Derneği’nde ‘Yıldızer’ dönemi

Bakan Uraloğlu, Instagram ve Roblox gibi platformların kapatılması yönünde bir niyetlerinin bulunmadığını, aksine bu platformlarla iş birliği içinde, onların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çözüm arayışında olduklarını ifade etti. "Biz, yasakçı bir yaklaşımdan uzak duruyoruz. Ancak bu platformlar, Türkiye’nin demokratik anlayışına yeterince cevap vermiyor," dedi Uraloğlu.

Toplum hassasiyetlerine de dikkat çeken Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve Türkiye'nin katalog suçları konusundaki hassasiyetlerini defalarca ilettiklerini belirtti. "Toplumumuzun ve ülkemizin hassasiyetleri konusunda sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Son günlerde bu konuda önemli ilerlemeler kaydettik ve çözüm bulma konusunda çalışmalarımız devam ediyor," şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarının yasaklanmasına yönelik aktif bir çalışma yürütülmediğini belirterek, Adana Sulh Ceza Mahkemesi'nin Roblox'un yasaklanmasına yönelik kararına uyduklarını ifade etti. "Mahkeme kararı gereği bir çocuk oyun portalının engellenmesi gerekiyordu ve biz de bu kararı uyguladık. Ancak, platformun bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum ve gerekçeleri incelediğimde çocuklarımızın karşılaştığı sorunları görmek üzücü," diye ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ