Milyonlarca çalışan, 2025 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası’nda yaptığı konuşmada, 2025 yılı asgari ücret zammına ilişkin son durumu değerlendirdi. Asgari ücret zammının yanı sıra kıdem tazminatıyla ilgili de merak edilen soruları yanıtladı.

Tariş'ten 16 milyon kilogram pamuk hedefi Tariş'ten 16 milyon kilogram pamuk hedefi

Asgari Ücret Zammı İçin Beklentiler Neler?

Bakan Işıkhan, enflasyon oranlarının asgari ücret zammında belirleyici olacağını belirterek, piyasalardaki genel beklentinin yüzde 30 ila 35 oranında bir artış yönünde olduğunu söyledi. 2025 yılı için asgari ücretin 25 bin TL civarında olması beklenirken, Bakan Işıkhan sürecin aralık ayında başlayacağını ifade etti. Komisyonun çalışmalarını tamamladıktan sonra işçi ve işvereni memnun edecek bir rakamın açıklanacağını belirten Bakan, "Çalışanlarımızın satın alma gücünü korumak için hassas davranacağız," dedi.

Üçlü Mutabakat Süreci

Asgari ücretin belirlenmesinde işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya geldiği üçlü mutabakat sürecinin önemine dikkat çeken Bakan Işıkhan, sosyal diyalog ortamının sağlanması gerektiğini vurguladı. 2025 yılı için de benzer bir süreç yaşanacağını belirten Işıkhan, işçi ve işverenlerin maksimum fayda sağlayacağı bir rakam üzerinde uzlaşılacağını söyledi.

Kıdem Tazminatı Kalkıyor Mu?

Bakan Işıkhan, kıdem tazminatıyla ilgili endişelere de net bir yanıt verdi. Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile kıdem tazminatının yer değiştireceği iddialarının asılsız olduğunu belirten Işıkhan, “Kıdem tazminatı konusunda herhangi bir değişiklik planımız yok. İşçi ve işveren kesimi bu konuda rahat olabilir,” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ