Aydın’da 2020 yılında kurulan AYUDER, nitelikli büyümesine devam ediyor. Tevfik Fikret Koca başkanlığındaki AYUDER, çalışmalarını aralıksız sürdürerek hem Aydın’a hem de 125 üyesine katkı sağlıyor. Bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirerek büyük takdir toplayan AYUDER, önümüzdeki yıllarda belirlediği projeleri uygulayarak kent ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından biri olmayı hedefliyor.

“ÜYELERİMİZİN SORUNLARI DİLE GETİRDİK”

Dernek hakkında bilgiler veren AYUDER Başkanı Tevfik Fikret Koca, “Tarımsal sanayi ve tarım ürünlerin işlenmesiyle ilgili fabrika ve tesislerin kuruluşu aşamasında birçok problemle karşılaşıyoruz. Bunların da başında bürokratik problemler geliyor. Biz bu fabrika ve tesislerin kuruluşlarının sorunsuz gerçekleşip ekonomiye katkı sağlamaları konusunda bürokratik problemleri çözmek ve yatırımları hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlamda bürokratik problemlere karşı ne yapabiliriz dedik ve derneğimizi kurduk. Bürokratik olarak yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için adına birçok çalışma gerçekleştirdik. Birebir çalışmalarımızın dışında yerel ve ulusal basında programlar yaparak ve köşe yazılarımızda bürokratik problemlerin nasıl aşılabileceğini anlattık. Bunun yanı sıra üreticimizin sorunlarını dile getirdik ve çözüm önerileri sunduk.” dedi.

Didim’de ‘Devlet Bahçeli’ hatıra ormanı oluşturuldu Didim’de ‘Devlet Bahçeli’ hatıra ormanı oluşturuldu

Ekran Görüntüsü 2024 09 21 142901

“DERNEĞİMİZDE ÖNEMLİ İSİMLER YER ALIYOR”

Aynı zamanda derneğin kurucu başkanı olan Koca, “Özellikle eski bakanımız Cengiz Altınkaya ve bölgenin önde gelen firmaları bize destek oldu. Bu firmaların ve bakanımızın desteğiyle derneğimizi kurduk ve buralara kadar geldik. Derneğimizde Aydın’ımızın çok önemli isimleri yer alıyor. Hepsi birbirinden kıymetli. Alanında gerçekten en iyileri ve uzmanları olan kişiler. İhracat, üretim ve imalat konusunda da Türkiye’de önde gelen firmalar ve uluslararası alanda da ihracat yapan firmalar derneğimizin hem yönetiminde hem de üyelerimiz arasında. Büyük firmaların yanı sıra Tariş gibi gözbebeğimiz olan kooperatiflerimiz de var.” diye konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 09 21 142910

“ÜRETİCİMİZİN KAPASİTELERİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Dernek olarak uluslararası alanda da birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ve yeni adımlar attıklarını kaydeden Koca, “Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile belediyelerin yanı sıra birçok farklı kurum ve kuruluşla iç içe olduğumuz gibi uluslararası alanda da Aydın’ın ve Bölgemizin ihracat kapasitesini arttırmaya ve Tanıtımına yönelik çalışmaları üstlendik. Özellikle Özbekistan başta olmak üzere Türk Dünyası ile ilgili Afrika kıtası ile ilgili çalışmalara başladık. Bu Bölgeler Stratejik öneme sahipler çünkü, İmkan çok büyük. Gıdaya, tarıma ve tarımsal teknolojiye çok ihtiyaçları var. Biz bu gıdayı ve teknolojiyi karşılayabileceğimizi düşünüyoruz. Bununla birlikte birçok ülkemizi ve Aydın’ımızı tanıtarak ikili ilişkilerle imkanları arttırmayı hedefliyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Avrupa Ülkeleri ile de çalışmalar yapmak için adım attık. Böylelikle üreticilerimizin kapasitelerini arttırmayı, daha modern seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz. Bundan sonraki süreçte hem ulusal hem de uluslararası alanda dernek üyelerimizi, kurum ve kuruluşlarla bir arada getirerek potansiyellerini ortaya çıkaracağız. Üreticilerin bu şekilde kapasitelerini de arttırarak Türkiye ve Dünya’ya tanıtmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Koca, gıda, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren ya da bu alanlara destek olabilecekleri bir alanda çalışma ortaya koyan herkesin derneğe üye olabileceğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ