İsrail askerleri tarafından katledilen Türkiye ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi baba ocağı Didim’de basına açıklamada bulundu. Türk Bayraklarıyla süslenen baba ocağında basına konuşan Baba Mehmet Suat Eygi’in bitkin olduğu görülürken açıklamaya ağabeyi Yılmaz Eygi eşlik etti. Yorgun ve üzüntülü olduğu görünen Baba Eygi “Ayşenur Çok acayip bir insandı. Devletimiz keyfi, cinayetin peşini bırakmadı. Sonuçlarını sonradan öğrendim. Çok mutlu oldum. İnşallah aynı şeyi Amerikan hükümetinden de bekliyorum. Çünkü Ayşe Amerika’ya gittiğinde 10 aylıktı. Oranın özgürlüklerinde büyüdü. Oranın vatandaşı bu yüzden Amerikan Hükümeti'nde sorumluluğu var. Aynı hassasiyeti inşallah Amerikan Hükümeti'nde gösterir. Söyleyeceklerim bu kadar” diyerek basının sorunlarını yanıtladı. Kızıyla son görüşmesine yönelik soruyu cevap veren Baba Eygi “En son havalimanında Seattle havalimanında görüştük. Diğer kısımlarını cevaplamak istemiyorum.” dedi.

Aydem duyurdu: Aydın'da 5 ilçede elektrik kesilecek Aydem duyurdu: Aydın'da 5 ilçede elektrik kesilecek

584B8Da9 4474 4E91 Aacd Ad09956A009C

“CENAZE CUMARTESİ GÜNÜ KALKACAK”


Cenaze süreciyle ilgili de soruları yanıt veren Baba Eygi “Kaymakam bey’in sağ olsun yoğun ilgisi var. Her konuda bizi bilgilendirdi. Yarın sabah önce İstanbul ardından da İzmir’de olacak. Cenaze Cumartesi günü kalkacak.” dedi.

“ABD’DE KONU İSRAİL OLUNCA GEÇİŞTİRİLİYOR”


ABD Başkanı ve diğer ABD’li yetkililerin açıklamalarına yönelik yöneltilen soruyu da cevap veren Baba Mehmet Suat Eygi  “ABD biraz değişik bir ülke; dünyanın neresinde bir haksızlık kendi vatandaşına öldürme varsa  Amerika, amblemindeki kartal gibi söker. Ama konu İsrail olunca ,biraz daha geçiştirme çabası olabiliyor. Ama insanların vicdanına baktıracaklarına inanmak istiyorum. Politika gereği başka şeyler konuşulabilir ama insan vicdanı bunları yapması gerektiği yere çekecek.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşmesinin olup olmadığına yönelik soruyu da cevap veren Baba Eygi “Olayı öğrendiğimiz gün görüşebilecek durumda da değildim. Ulaşmaya çalışmışlar bana ama ben görüşemedim.” dedi.

36Cc9771 0679 4317 8212 Ba786B091Fd5

“İDEALİST BİR YAPIDAYDI”


Ayşenur'u insan hakları savunucusu nasıl olmaya karar verdi sorusuna da cevap veren Eygi “ Tabi biraz da yaratılışla ilgili. Doğumundan beri büyüdükçe bu konuda iyiydi. Amerika’dan iyi bir eğitim almıştık. İyi gidiyordu. Bu da ideal işte. İdeallerin peşinden koştu; Ortadoğu cehennemine koştu ve idealistti.” ifadelerini kullandı. 

“CENAZESİ DİDİM’DE KALKACAK”


 ABD’nin Seattle kentinde yaşayan Mehmet Suat Eygi eşi Pakistan asıllı Hamid Mazhar Ali ve ablası da ata ocağında taziyeleri kabul ederken, eşinden boşanan anne Rabia Birden Muğla’daki yakınlarının yanında taziyeleri kabul ediyor. Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinin Cuma günü İstanbul’a ardından İzmir’e geleceği ve daha sonra karayoluyla Didim’e getirileceği öğrenildi. Cenazenin ise 14 Eylül Cumartesi günü öğle namazına müteakip merkez camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Didim asri mezarlığında defnedilecek.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN