İsrail askerleri tarafından katledilen Türkiye ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi ABD’den Türkiye’ye geldi. Anne ve babası ayrı olan Ayşenur Ezgi Eygi’nin Annesi Rabia Birden Muğla’daki yakınlarının yanında gittiği öğrenilirken baba Mehmet Suat Eygi, eşi Pakistan asıllı Hamid Mazhar Ali ve ablası da ata ocağına geldi. ABD’de uçakla gelen Eygi ailesi ardından İzmir’den karayoluyla gece geç saatlerde ailenin yaşadığı Altınkum mahallesindeki baba ocağına getirildi. Eygi ailesi yakınlarının yanı sıra İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca da karşıladı.

A A 20240912 35625929 35625927 I S R A I L A S K E R L E R I N C E O L D U R U L E N A Y S E N U R E Z G I E Y G I N I N B A B A S I T A Z I Y E L E R I K A B U L E T T I

Didim’de MOBESE’lerle trafik denetimi yapılıyor Didim’de MOBESE’lerle trafik denetimi yapılıyor

Ayşenur Ezgi Eygi’nin en son 26 Ağustos'ta Didim'de ailesiyle vedalaştığını anlatan Eniştesi Ali Tıkkın “Dedesi, amcası ve halasını ziyaret etmek için yaz tatillerinde Didim'e gelir bizde kalırdı.”dedi.

Tıkkın Ayşenur’un 9 aylıkken ailesiyle birlikte Amerika'ya yerleştiklerini, 2008'de ilk defa Didim'e yanlarına geldiğini belirterek “Ayşenur, çok yardımsever bir kızdı. Gezmeyi, incelemeyi, görmeyi, yeni kültürleri tanımayı isteyen çok yönlü bir kızdı. Ayşenur ile en son yüz yüze görüştüğümüzde, Türkiye'den sonra Eylül ayında Ürdün'de Birleşmiş Milletler'in düzenleyeceği bazı etkinliklere katılacağını, kariyeri için bunun gerekli olduğunu söyledi. Biz de o coğrafyanın tehlikelerinden bahsettik. Ama Filistin'e gideceğinden hiç bahsetmedi. Tahmin ediyorum ki engel olacağımızı düşündüğü için söylemek istemedi" dedi.

Aysenurun Ailesi Didimde 503068 D2626F92Ac51A83Ca454Cc3B06040928

Dünyanın neresinde bir yardım, gönüllülük işi olsa Ayşenur'un destek verdiğini anlatan Tıkkın, “Arakan, Myanmar, Bangladeş'e gittiğini biliyorum. Oradaki Müslümanlara yardım etmek için gittiğini söyledi ve orada 6 ay kadar o kamplarda, çok kötü şartlarda, yardım etmek için kaldı. İtalya'daki mülteci kamplarına da gitti. Ayşenur, dünyadaki olaylara karşı bizden daha fazla, daha farklı düşünüyordu. Biz de karşı değiliz tabii. Gönlümüz Filistin'den yana... Çünkü orada ezilen bir halk var. Günün birinde Filistin halkının da haklarını alacaklarını düşünüyorum ama daha nice Ayşenurların da canının yanacağını bilmiyorum" dedi.

A A 20240912 35626388 35626385 I S R A I L A S K E R L E R I N C E O L D U R U L E N A Y S E N U R E Z G I E Y G I N I N B A B A S I T A Z I Y E L E R I K A B U L E D I Y O R

Ayşenur’un bilerek ve istenerek öldürüldüğünün ileri süren Ali Tıkkın, “Silahı yoktu onun... Düşünceleriyle Filistin halkının yanındaydı. Buna bile birileri tahammül edemiyor. Ayşenur'un katledilmesine resmen birileri tarafından karar verilmiş. Hedef seçilmiş” dedi.

Muhabir: HÜSEYİN ÇALIŞKAN