Oda Başkanları, çiftçilerin istek ve taleplerini Aydın milletvekili Mustafa Savaş ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne rapor halinde iletti.

Aydınlı çiftçilerin sorun ve taleplerini dile getirmek amacıyla Ankara’ya giden heyette Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Yenipazar Ziraat Odası Başkanı İsmet Aksoy, Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri yer aldı. Başkanların ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Aydın’ın Ziraat Odası Başkanlarını TBMM’de AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş makamında ağırladı. Başkanların ziyaretleri Savaş’ın liderliğinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde devam etti. Tarımın sorunları hakkında başkanlar hazırladıkları raporu yetkililere sundu.

Aydinin Ziraat Odalari Baskanlarindan Ankaraya Cikarma 512988 D148E7E83Dbf502227F455E110Bae39A

YÜKSEK KREDİ LİMİTİ TALEBİ

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası Genel Müdürü’ne artan girdi maliyetleri karşısında üreticilerin bu yükün altından kalkabilmesi için daha yüksek kredi limitlerine ihtiyaç duyulduğunun dile getirildiğini söyledi.

TARIMSAL KREDİLER ERTELENSİN

Kendirlioğlu, çiftçilerin talepleriyle ilgili şunları söyledi, “Özellikle Ziraat Bankasınca; Sübvansiyonlu işletme kredi limitlerinin artırılması ve verilen kredilerde ipotek verilen mal ve taşınmazların bedellerinin piyasa koşullarına göre revize edilmesi, Ziraat Bankasından 300 bin liraya kadar olan kredilerin 300 bin liraya kadar olan kısmı ayni, 300 bin liranın üzerinde ise 300 bin lirası ayni kalanı ise nakit olarak karta yüklenmektedir. Bu kredilerin tamamının hiçbir kıstas gözetmeden nakdi olarak verilmesi, traktör kredilerinin daha cazip hale getirilmesi, özellikle pamuk çiftçisinin yaşadığı tarımsal kuraklıktan dolayı verimde geçmiş yıllara göre yüzde 20-25 oranında düşüşler yaşanması nedeniyle tarımsal kredilerin ertelenmesi veya 2-3 yıl gibi taksitler halinde ödenmesi kolaylığının sağlanması, Sübvansiyonlu arazi edinim kredilerinin hisseli arazilerin alımında da kullandırılması, Kullanılan kredilerde ipotek için yapılan ekspertiz çalışmalarındaki değerler ipotek edilecek mal ya da taşınmazın rayiç bedellerinin çok altında kalmakta olduğu, Bu değerlerin günün rayiç bedellerine göre güncellenmesi gibi konu başlıklarında üreticilerimizin taleplerini dile getirdik.”

Aydem Enerji’nin CEO’su değişti: Yeni isim belli oldu Aydem Enerji’nin CEO’su değişti: Yeni isim belli oldu

TALEPLER OLUMLU KARŞILANDI

Taleplerin olumlu karşılandığını ifade eden Kendirlioğlu, konular hakkında çalışmalar yapılacağının hem Milletvekili Mustafa Savaş hem de Ziraat Bankası Müdürü tarafından dile getirildiğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ