Çanakkale Savaşı, dünya tarihinin en kanlı ve zorlu savaşlarından biri olarak kayıtlara geçti. 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun Çanakkale Boğazı'nda gösterdiği direniş, sadece Türk milletinin değil, tüm dünyanın hafızasında derin izler bıraktı. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü Çanakkale Savaşı, Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden biri oldu. Çanakkale Savaşı’nda verilen destansı mücadelenin anlatıldığı Çanakkale Gezici Müzesi’nde sergilenen İl İl Çanakkale Şehitleri Listesi’ne göre, Çanakkale Savaşı’nda en fazla şehit veren il, 3 bin 736 ile Bursa oldu. Bursa’yı 2 bin 718 şehitle Balıkesir, 2 bin 488 şehitle Konya, 2 bin 425 şehitle Kastamonu, 2 bin 195 şehitle Denizli, 2 bin 174 şehitle Manisa, bin 788 şehitle Çanakkale, bin 772 şehitle Ankara takip etti. Aydın ise bin 746 şehitle 9. sırada yer alarak, savaşta verdiği büyük kayıpla tarihe adını yazdırdı.
Aynı listede, askeri kaynaklarda cephede ölenlerin şehit kabul edildiği ifade edildi. Resmi verilere göre, Çanakkale Savaşı’nda Türk ordusunun toplam zayiatının 251 bin 309 kişi olarak açıklandı. Bu kayıpların 57 bini cephede şehit olurken, geri kalanlar ise kayıp, hastalıktan ölen, yaralı ve hastalanıp geri dönenlerden oluştu.
Öte yandan İncirliova Belediyesi ve Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği iş birliğinde İncirliova Kültür Merkezi’nde sergilenen Çanakkale Gezici Müzesi'ni İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya da ziyaret etti. Başkan Kaya, müzeyi gezip, müze yetkilisinden sergilenen savaş malzemeleri ve görselleri hakkında bilgi aldı.