Etkinliğe çok sayıda dernek üyesi ve Elazığ’a gönül veren misafirler katıldı. Yemeğin ardından, Derneğin Kürsübaşı ekibi tarafından misafirlerin eşliğiyle Elazığ’a ait güzide eserler seslendirildi.
“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Aydın Elazığlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği (AYED) Başkanı Necati Gür yaptığı açıklamada “Aydında yaşayan hemşerilerimiz, komşularımız ve Elazığımıza gönül veren misafirlerimiz ile birlikte kültürümüzü yaşadığımız bir etkinlikte biraraya geldik. Elazığımıza özgü biber, tulum peyniri, üzüm ve tırnak ekmeğimizi, kıymetli hemşehrilerimize ve misafirlerimize ikram ettik. Her yıl biber mevsiminde Elazığımızda süregelen tel kebabı geleneğimizi Aydındaki hemşerilerimizle yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Derneğimizde ilk defa tel kebap ile karşılaşanların yemek öncesinde çeşitli güzel esprilerileri ile karşılaştık, yemek sonrasındaysa çok beğendiklerini ve tekrarını istediklerini ifade ettiler. Hemşehrilerimizle bir araya gelerek kültürümüzü yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz“ dedi.