Aydın’da 59 yaşındaki bir hasta, geçtiğimiz günlerde karın ağrısı şikayetiyle Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan bilgisayarlı tomografi görüntülemesinde hastanın böbreğini besleyen ana atardamarda 2,5 santimetre çapında bir anevrizma (damar baloncuğu) tespit edildi. Hayati risk taşıyan bir hastaya böbrek atardamar anevrizması ameliyatsız tedavi edildi. Sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

Ameliyatsiz Sagligina Kavustu 503350 0836Da1942Cff7E46A527107A2Db562A

“HAYATİ RİSK TAŞIR”

Operasyonla ilgili Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Anevrizma, damarın duvarındaki zayıflıktan kaynaklanan ve ciddi kanama riski taşıyan hayati risk taşıyan bir patolojidir. Tedavi edilmezse bu baloncuk duvarının zayıf olmasından dolayı kanama riski çok yüksektir ve bu kanama yüksek hayati risk taşır. Hastamızın durumu Kalp Damar Cerrahisi ekibimiz tarafından değerlendirildikten sonra, Hastanemizin Girişimsel Radyoloji bölümüne yönlendirildi. Detaylı değerlendirme sonucunda, hastanın da rızasıyla anevrizmanın tedavi edilmesine karar verildi.”

Aydın'da son teknoloji MR cihazı faaliyete geçti Aydın'da son teknoloji MR cihazı faaliyete geçti

“FONKSİYON KAYBI İZLENMEDİ”

Açıklama şu şekilde tamamlandı: “Hastanın kasığından kasık atardamarına girilerek sol böbrek ana atardamarının içine ulaşıldı. Burada, anevrizmanın içini steril tellerle doldurmak amacıyla koil adı verilen özel malzemeler kullanıldı. Bu işlem, anevrizmanın kanama riskini ortadan kaldırarak içinin pıhtılaşması sağlanarak kanama riski ortadan kaldırıldı. İşlem sonrasında yapılan anjiografik incelemede böbrek kanlanmasında herhangi bir değişiklik izlenmedi. İşlem sonrasında yine yapılan kan tahlilerinde böbrek fonksiyon kaybı izlenmedi.

Yaklaşık bir saat süren başarılı operasyon ile hastanın hayatı riski ortadan kaldırıldığı gibi hastanın bu böbreğinde herhangi bir fonskiyon kaybı izlenmedi. Hastaya yapılan bu işlem sonrası hasta ertesi gün taburcu edildi. Hastanemiz, hastaların sağlığını korumak adına başarılı işlemlerine hız kesmeden devam etmektedir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ