Aydın’ın Efeler ilçesinde 48 yaşındaki kadın kasap Evrim Aktaş, dükkanda sattığı etler için celeplerden aldığı hayvanların yaklaşık 3 milyon lira olan borcu ödemedi. Borçları biriken Aktaş, kocası Erkan Aktay ve çocuklarını terk ederek iş ortağı Murat Şahin ile kaçtı. Eşine dükkan açması için tarlasını satan ve bankadan kredi çeken Erkan Aktaş, 5 ay önce kayıplara karışan eşinin bulunması için Esra Erol’dan yardım istedi. Esra Erol, kayıp Evrim Aktaş ve ortağı Murat Şahin’i buldu. Aktaş ve Şahin, programa katılarak borçları nedeniyle birlikte kaçtıklarını itiraf ettiler. Kasap olan ikilinin ortaya çıkmasının ardından programa Aydın’dan ihbar telefonları yağdı. Kasapların mağdur ettiği vatandaşlar, Aktaş ve Şahin’e tepki gösterdiler.

Kasaplarin Yuz Karasi Vurguncu Kadin Kasaptan Dukkan Devralan Kasabin Isyani 513057 3Acd46F3Fc27397154F07Cc4Dbc4B9E3

“ŞANTİYELERE HASTALIKLA HAYVAN ETİ SATTILAR”

Aydın’da sebze satan ismini vermeyen bir vatandaş, Murat Şahin’in Aydın Denizli otoyolunda çalışan işçilere yemek hizmeti veren firmaya hastalıklı hayvan etlerini sattığını ileri sürdü. Kuyucak ve Dalama şantiyesindeki işçilerin bu etleri yediğini söyleyen vatandaş, “Denizli Aydın yolunun şantiye işini yapan firmalara et veriyorlardı. Bunlar genelde hasta hayvanları kesiyorlar. Yemek yapan firmalara ucuz fiyata satıyorlardı. Köylülere de para vermiyorlardı. O yemekçiler battı, yanlarında bunlar da battı. Dalama ve Kuyucak’taki şantiyelere bu etleri sattılar. Ölmüş, can çekişen hayvanları düşük fiyata alıp, firmalara satıyorlardı. Herhangi bir sağlık sorunu ortaya çıkmadı ama onlar bu şekilde et kestiklerini bildikleri için para ödemediler” dedi.

Kasaplarin Yuz Karasi Vurguncu Kadin Kasaptan Dukkan Devralan Kasabin Isyani 513057 Cb8730B75Bb588731B18288Ea460C8Ce

“DÜĞÜN YAPACAKTIM, 550 BİN LİRA DOLANDIRILDIM”

Murat Şahin, kendisinin herhangi bir yol yapan firmaya et vermediğini, toptan et satısının olmadığını söyledi. Ali isimli bir celep ise “Benden 4 dana aldılar. 550 bin lira paramı vermediler. Danalarımın hareket halde olduğuna dair Tarım İlçe Müdürlüğü’nden mesaj geldi. Kime verdiyse danalarımı istiyorum. Murat Şahin defalarca etim yok diyerek hayvanlarını istedi. Ben de düğün yapacaktın paraya ihtiyacım vardı, danaları verdim. Madem işin ters gidiyordu. O kadar insanı dükkana neden topladın. Bu haksızlığı neden yaptı?. Murat’a bir şans vermiştik. Kendinizi de kararttınız bizi de mağdur ettiniz” diye konuştu.

Ekran Görüntüsü 2024 10 18 144604

“KİMSE DÜKKANIMA GELMİYOR”

Programa telefonla katılan mağdurlardan Ahmet Aydoğan ise Evrim Aktaş’tan Soğukkuyu mevkiindeki kasap dükkanını devraldığını söyledi. Burada böyle etler satıldığını bilmediğini ifade eden Aydoğan, “Aydın halkı burada sıkıntılı et satılıyor diye bizim dükkanımıza gelmiyor. Burayı devraldık. El değiştirmesine rağmen kimse gelmiyor. Ben yıllardan beridir bu işle uğraşıyorum. Evrim Aktaş’tan Soğukkuyu mevkiindeki kasap dükkanını devraldım. Herhangi bir bağlantımız yoktur. Devraldığım dükkanda satılan etler, mezbahada denetim altında kesilen hayvanların etleri. Bana güvenin. Gönül rahatlığıyla bize gelip alışveriş yapabilirler” ifadelerini kullandı.

Kasaplarin Yuz Karasi Vurguncu Kadin Kasaptan Dukkan Devralan Kasabin Isyani 513057 Eddce04Ba89444467A55240Ba656Cfdc

Nazilli'de başarılı operasyon! Evinde yarım kilo esrarla yakalandı Nazilli'de başarılı operasyon! Evinde yarım kilo esrarla yakalandı

ŞİKAYETÇİ OLUN

Sunucu Esra Erol ise Evrim Aktay ve Murat Şahin’in yaptıklarının faturasını başkalarının ödediğini söyledi. Erol, mağdurların nitelikli dolandırıcılık suçundan savcılığa başvurmaları gerektiğini ifade etti.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ