Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü Başkan yardımcısı Süvari sahte hesaplara ateş püskürdü

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı zaman kala tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da uygun fiyata ve kaliteli ve sağlıklı kırtasiye ve okul üniforması bulabilme telaşı başladı. Öğrencilerin, eğitim süreleri boyunca kullanacakları ihtiyaç listesinin uzun olması ve buna bağlı olarak kırtasiye ve kıyafet ürünlerine gelen zamlar, vatandaşı kaliteli ve hesaplı ürün bulabilme telaşına soktu. Kentte hizmet veren alışveriş merkezlerinde bulunan kırtasiyeler, giyim pazarları ve Kuşadası merkezinde bulunan kırtasiye ve kıyafet satan esnaf gelen talepleri karşılamaya çalışırken, vatandaş kaliteli ve ucuz ürün bulabilmek için âdeta kapı kapı geziyor.

Kusadasinda Okullar Kirtasiye Telasiyla Aciliyor 498986 Ca367Cf28Fcb3E90284F1Bbf2747628B

'VELİLER SAĞLIKLI VE HESAPLI KIRTASİYE ÜRÜNLERİNİ ARIYOR'

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala, velilerin okul alış verişine başladığını anlatan Kuşadası kırtasiye esnafı, geçen yıla göre talebin azaldığını belirterek, “Okullar, 9 Eylül’de açılacak. Hazırlıklarımızı tamamladık ve açılan bazı özel okulların velileri alış veriş için gelmeye başladılar. Vatandaş bu sene daha temkinli ve seçici davranıyor. Bunun iki nedeni var. Birinci nedeni aldıkları ürünün, çocuklarının sağlığa zarar vermemesini istemeleri ve ikinci nedeni ise hem kaliteli hem de hesaplı ürün almaya çalışmalarıdır. Öğrenciler dönem boyunca çanta, kalem, silgi, defter, boya çesitlerini edinmek durumundalar. Durum böyle olunca velilerimiz de alışverişlerini sağlıklı şekilde tamamlamaya çalışıyor' dedi.

Kusadasinda Okullar Kirtasiye Telasiyla Aciliyor 498986 Afd06C852A13Af420D1D43F2789369Fa

'SAĞLIĞI TEHTİD EDEN KIRTASİYE ÜRÜNLERİ ÇOCUKLARIMIZA ALINMAMALI'

Yıllardır Kuşadası'nda kırtasiye işlettiğini anlatan Kuşadalı kırtasiye esnafı, sağlığın insan hayatında çok büyük bir öneminin olduğundan bahsederek, 'Velilerimiz, kırtasiye gereçlerini alırken, ürünlerin kalitesine ve sağlığı tehtid edip etmemesi konusuna dikkat etmeliler. İşi bilen insanlardan alışveriş yapmalılar. Kırtasiye esnafı olarak, bütün ürünlerimizi seçerek alıyoruz ve sürekli denetleniyoruz. Kendi çocuğumuza kullandırmadığımız hiçbir ürünümüzü rafımızda bulundurmuyoruz. Ucuz kırtasiye ürünü getirerek onlarca satış yapmak yerine sağlıklı ürün satıp sürdürülebilir alış veriş ortamı yaratmak her zaman kazandırır' dedi.

Kusadasinda Okullar Kirtasiye Telasiyla Aciliyor 498986 A94C125522500589D514D2501C504Ac8

'MARKETLERİN KIRTASİYE MALZEMESİ SATMASI KIRTASİYELERİN KAPANMASINA NEDEN OLUYOR'

Kırtasiyelerde işlerinin durgun olmasınının marketlerde satılan kırtasiye ürünleri ile bağlantılı olduğunu anlatan esnaf, 'Marketler sadece okul sezonu açıldığı zaman raflarına kırtasiye ürünlerini getiriyorlar. Getirdikleri ürünlerin çoğu bize göre ucuz ancak sağlıklı değil. Vatandaş, ucuz olduğu için bizden değil de marketlerden alışveriş yapıyor ve bu durum bizlere zarar veriyor. Biz kırtasiyeciler devamlı denetleniyoruz yani sağlıksız ürün zaten raflarımızda bulunmuyor. Birçok esnaf arkadaşımız yıllardır ekmeğini kazandığı kırtasiyelerini kapatıyor ya da kapatmayı düşünüyor. Pandemi sürecinde zaten fazlası ile yara aldık ve durum böyle giderse, vatandaş, yakın zamanda alış veriş yapacağı kırtasiye de bulamayacak'dedi.

Kusadasinda Okullar Kirtasiye Telasiyla Aciliyor 498986 Fe8B7573975E22398Eee8838Cb28Fef7

Muhabir: AYLİN ESER