Sürücü belgesi almak isteyen vatandaşlar, yazılı sınavının ardından direksiyon sınavında da başarılı olması gerekiyor. Son dönemde geçer notun alınması için çeşitli uygulamalar getirilen direksiyon sınavı, sürücü adaylarını oldukça zorluyor. Sürücü adayları, birçok uygulamada başarısız olarak sürücü belgesi alamıyor.

Kuyucak’ta gaziler unutulmadı Kuyucak’ta gaziler unutulmadı

Aydinlilar Direksiyon Sinavinda Iste Bunlardan Kaliyor Tek Hamle Veriyor 504270 E682Fdc3B4Ec39E1D9F8E1A4C8B27819

Aydın’ın Efeler ilçesinde 35 yıldır hizmet veren Ceylan Sürücü Kursu’nun sahiplerinden Mustafa Tolan, sürücü adaylarının direksiyon sınavında en çok hata yaptığı uygulamaları açıkladı. Sürücü adaylarının en çok paralel park, L park ve ani fren uygulamasından dolayı direksiyon sınavında kaldığını belirten Tolan, “Sürücü adayının paralel parkta 1 hakkı var. İçerde ise iki hamle hakkı tanıyor. L parkta ise tek hamle hakkı var. Bu süreçte araba dubaya değdiği anda sürücü, sınavları geçemiyor. Arabanın en az 50 santimetreden daha az bankete yanaşması gerekiyor. Bunun yanı sıra ani fren uygulaması da var. Sürücüler bunu da unuttuğu zaman direk sınavda kalıyor. Aslında açık alanda bu uygulamanın olması da kazalara davetiye çıkarttığını söylememiz gerekiyor. Bu üç uygulamadan dolayı sürücülerin büyük bir kısmı sınavı geçemiyor. Sınavı geçemeyen sürücüler, daha çok bu üç uygulamadan dolayı sınavda başarısız oluyor.” dedi.

Aydinlilar Direksiyon Sinavinda Iste Bunlardan Kaliyor Tek Hamle Veriyor 504270 5F5F76388612190F4E85510699C7B70A-1

Öte yandan Tolan, Ceylan Sürücü Kursu olarak özel eğitim pisti ve modern platformlu simülatör kullanımı ile kursiyelerini en iyi şekilde sınava hazırladıklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ