Eğitim-İş Sendikası üyeleri, okullarda yaşanan güvenlik ve temizlik sorununu gündeme getirdi. Sendika üyesi eğitimciler, Efeler’deki İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önünde toplandı. Üzerinde "Sağlıklı eğitim, güvenli okul istiyoruz" yazılı pankart açılırken, Şube Başkanı Şaban Özdemir, ellinde süpürge ve fırça ile yerleri temsili olarak temizleyerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nı protesto etti.

Il Egitim Mudurlugu Onunde Firca Ve Supurgeli Protesto 504111 5Cd4127Cb6C544E4D97Eebf04B99A051

Didim'de temizlik hareketi sürüyor Didim'de temizlik hareketi sürüyor

Toplanan grup adına, basın açıklaması yapan sendika yönetim kurulu üyesi Sibel Akdeniz, eğitim sisteminin, iktidarın yanlış politikaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihmalkâr tutumu nedeniyle alarm verdiğini iddia etti. 19,9 milyon öğrencinin eğitim öğretim yılına başladığını belirten Akdeniz, “Okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksiklikleri, hem eğitimin niteliğini hem de çocuklarımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir” dedi.

Il Egitim Mudurlugu Onunde Firca Ve Supurgeli Protesto 504111 2D3A769Fdaa90393537Fb1Caa7C6Cdfe

Akdeniz, Eğitim-İş olarak okullarda temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle karşılanması için Türkiye genelinde, alanlarda olduklarını söyledi.
Haftanın 3 günü 8 bin 447 TL’ye çalıştırılacak kişilerle okulların güvenliği ve temizliğinin sağlanamayacağını dile getiren Akdeniz, bunun ayrıca emek sürüsü olduğunu öne sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların sabun, tuvalet kağıdı gibi hayati ihtiyaçlarını bile karşılamayıp, velilerin sırtına yüklediğini, okulların temizliğinden de tamamen elini çektiğini ifade eden Akdeniz, Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında ‘görevi ihmalden’ suç duyurusunda bulunduklarını da açıkladı. Akdeniz, sağlıklı eğitimin, güvenli okulun hak olduğunu, haklarını da alacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ