Aynı zamanda Karaçakal Mahallesi Muhtarı olan Şuayip Acar, 80 dönüm incir bahçesi olduğunu, incir ağaçlarına gelen Akdeniz sineği ve karasinek ile mücadele ettiğini dile getirdi. 25 yıldır incir işi yaptığını belirten Acar, sinek gibi zararlılarla mücadelede, büyüklerinden öğrendiği doğal karışımın ise çok etkili olduğunu söyledi.
TARİFİNİ VERDİ
Doğal karışımı nasıl hazırladığını anlatan Acar, “Şeffaf bir şişenin üzerine iki küçük delik açıyoruz. İçine bir yemek kaşığı toz hamur mayası, 2 adet parçalanmış incir ve bir miktar su katıp, karıştırıyoruz. Bu karışımı, incir bahçemize astığımızda sinekleri çekiyor. Şişeye giren sinekler çıkamayıp, telef oluyor” dedi. İncir bahçesinde 4,5 gün asılı duran doğal karışımın bulunduğu şişenin içinde, ölen sineklerden dolayı siyah bir tabaka oluştuğunu dile getiren Acar, sinekli şişenin son halini gören üreticilerin de şaşkınlık yaşadığını söyledi.
"SEZONUN GÜZEL OLMASINI BEKLİYORUM"
İl genelinde, sinek zararlısı ile mücadele edilmesi gerektiğini savunan Acar, “Ağaçlarından mahsul almak isteyen tüm incir üreticilerimiz, sinekle mücadele etmelidir. Yoksa incirden para kazanamaz. Ben, büyüklerimden öğrendiğim doğal yöntemle ağırlıklı olarak sineklerle mücadele ediyorum. Verdiğim bu mücadelenin sonucunu da her yıl hasat zamanı alıyorum. Bu sezonun da güzel olmasını bekliyorum. Ağaçlarımdaki mevcut incirlerimin yüzde 50’si yere dökülse bile geriye kalanın çok kaliteli olacağını düşünüyorum” dedi.