Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer Köksal, Germencik İlçe Müdürü İlknur Kavas ve kontrol görevlileri, depolama ve paketleme alanlarında üreticilere önemli bilgiler aktardı. Aflatoksin ve okratoksin gibi zararlı maddelerin kuru incirlerde nasıl oluştuğu, bu maddelerin sağlık üzerindeki etkileri ve bulaşma risklerinin nasıl azaltılacağı üzerinde duruldu. Üreticilere, depolama şartlarının önemi, ürünlerin hijyenik bir şekilde işlenmesi ve uygun sıcaklık ve nem oranlarının sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, aflatoksin ve okratoksin gibi toksinlerin kontrol altına alınması için düzenli analizlerin yapılması gerektiği belirtildi.
Aydın'da incir üreticilerine önemli uyarı
Aydın’ın Germencik ilçesinde Aydın İl Tarım ve Orman ile Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ekipleri, kuru incir üreticilerine aflatoksin ve okratoksin bulaşabilirliğini önleme konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
Trend Haberler
Karacasu'da feci olay: 20 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Karacasu'da yürekler yandı: Genç hayvancı Bekir, kısa bir süre sonra askere gidecekti
Karacasu’da kahreden kaza: Traktörün altında feci şekilde can verdi
Üç arkadaşın acı sonu, aynı acı kaderi yaşadılar
Aydın’ın yeni AVM’sine görkemli açılış
Karacasu'da tarladan dönerken traktörden düşen adam öldü