Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer Köksal, Germencik İlçe Müdürü İlknur Kavas ve kontrol görevlileri, depolama ve paketleme alanlarında üreticilere önemli bilgiler aktardı. Aflatoksin ve okratoksin gibi zararlı maddelerin kuru incirlerde nasıl oluştuğu, bu maddelerin sağlık üzerindeki etkileri ve bulaşma risklerinin nasıl azaltılacağı üzerinde duruldu. Üreticilere, depolama şartlarının önemi, ürünlerin hijyenik bir şekilde işlenmesi ve uygun sıcaklık ve nem oranlarının sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, aflatoksin ve okratoksin gibi toksinlerin kontrol altına alınması için düzenli analizlerin yapılması gerektiği belirtildi.

Aydinda Incir Ureticilerine Aflatoksin Ve Okratoksin Uyarisi F484639Ae20110E54D0D6Cde76Eb0477

Aydinda Incir Ureticilerine Aflatoksin Ve Okratoksin Uyarisi 3E645819B0B0A1E54C4Bac478Be7F29A

Aydinda Incir Ureticilerine Aflatoksin Ve Okratoksin Uyarisi 6B740F532A59E9E45E396E07936035B8

Aydinda Incir Ureticilerine Aflatoksin Ve Okratoksin Uyarisi 9671Ef46Ba5728C717E929948Da2Cd72

Nazilli’de Dubai Çikolatasına karşı ‘Dubai Helvası’ Nazilli’de Dubai Çikolatasına karşı ‘Dubai Helvası’

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI