Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer Köksal, Germencik İlçe Müdürü İlknur Kavas ve kontrol görevlileri, depolama ve paketleme alanlarında üreticilere önemli bilgiler aktardı. Aflatoksin ve okratoksin gibi zararlı maddelerin kuru incirlerde nasıl oluştuğu, bu maddelerin sağlık üzerindeki etkileri ve bulaşma risklerinin nasıl azaltılacağı üzerinde duruldu. Üreticilere, depolama şartlarının önemi, ürünlerin hijyenik bir şekilde işlenmesi ve uygun sıcaklık ve nem oranlarının sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, aflatoksin ve okratoksin gibi toksinlerin kontrol altına alınması için düzenli analizlerin yapılması gerektiği belirtildi.
Aydın'da incir üreticilerine önemli uyarı
Aydın’ın Germencik ilçesinde Aydın İl Tarım ve Orman ile Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ekipleri, kuru incir üreticilerine aflatoksin ve okratoksin bulaşabilirliğini önleme konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
Trend Haberler
Karacasu'da feci kaza: 2’si ağır 3 çocuk yaralı
Ne yaptın sen Cemre! Nazilli’de 15 yaşındaki genç kız veda mektubu bırakarak yaşamına son verdi
Forum Aydın satıldı
Dualar Karacasu'da yaralanan çocuklar için
Karacasu'daki olayda ilginç gelişme: 4 saatte önce her şey normal diye tutanak tutulmuş
Başkan Gençay'dan ikametgah çağrısı