Aydın'da 23 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı Aydın'da 23 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

İtfaiyenin kedi kurtarma operasyonu, Efeler’in Kurtuluş Mahallesi 2024 sokak üzerinde bulunan bir apartmanın 4'üncü katında meydana geldi. Beş gündür sürekli bağıran kediye, komşularının ihbarı üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Dairede yaşayan 2 öğrencinin geçtiğimiz hafta çalışmak için gittikleri öğrenildi.  Beş gündür evde bulunmayan öğrenciler tarafından yavrusuyla birlikte balkona bırakıldıktan sonra çaresizce yardım bekleyen kedi, vatandaşların ihbarı üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine haber verilmesi sonucu kurtarıldı.

I M G 20240724 W A0048

METRELERCE YÜKSEKTEN DÜŞTÜ, BURNU KANAMADI 

İtfaiye eri, uzatılan merdivenle kedinin bulunduğu balkona çıktı. Günlerdir aç susuz kalan kedi, itfaiye erinin kurtarmaya çalıştığı sırada bir anda ürkerek metrelerce yükseklikten balkonun tentesine düştü. Balkonda yavru kedi ise bulunamadı. İtfaiye eri, yangın merdiveniyle inerek bu kez tenteden kediyi almak istedi. Bitkin halde olmasına rağmen kedi son bir hamle ile itfaiye aracının üzerine sıçradı. İtfaiye ekipleri bir süre itfaiye aracında kediyi aradı. Kedi, etrafta toplanan vatandaşların şaşkın bakışları arasında gözden kayboldu. Kurtarılan kedinin yavrusunun ise 4’ncü kattan düşerek telef olduğu öğrenildi. 

I M G 20240724 W A0047

I M G 20240724 W A0050

“ÖĞRENCİLERE ÇOK KIZGINIM”

Kedinin kurtarıldığı apartmanda ikamet eden İrfan Çağlar, “O dairede talebeler yaşıyordu. Biri Amerika’ya, diğeri Bodrum’a çalışmaya gitmiş. Onların bakıp beslediği kediler 5 gündür balkonda aç susuz bekliyordu. Hem seslerinden hem de kokularından rahatsız olduk. Bizde itfaiye çağırdık. Ekipler gelip anne kediyi kurtardı. Yavrusu balkondan düşüp ölmüş. Çok üzüldük. Bu kediler balkonda aç susuz yaşarlar mı? Öğrencilere çok kızgınım” dedi.

I M G 20240724 W A0049

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE